Turkcell'den MIT diploması

İnternetten eğitimde dünyada bir ilki gerçekleştiren Turkcell, Teknoloji alanındaki en önemli üniversite MIT ile anlaştı. 77 milyon vatandaş bilgisayardan eğitime katılıp Amerikan üniversitesinden sertifika alabilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2015 Güncelleme 12 Ocak 2015, 00:00
Turkcell’den MIT diploması

İÇİNDEKİLER

Memlekette Oxford vardı da, biz mi gitmedik sözü bir dönem için geçerliydi. Ama artık dünyanın en önemli üniversiteleri teknoloji sayesinde vatandaşın ayağına geliyor. Bu konuda dünyada bir ilki gerçekleştiren Turkcell dünyanın teknoloji alanında en önemli üniversitesi kabul edilen MIT (Massachusetts Institute of Technology) ile anlaştı. Anlaşma ile dünyanın ilk 'Girişimcilik MBA' (Innovator's MBA) programı Türkçe ve İngilizce içerikle hazırlandı.

DÜNYADA BİR İLK OLACAK
MIT, Turkcell ile yaptığı bu anlaşma kapsamında online eğitim konusunda dünyada ilk kez bir şirketle işbirliği gerçekleştirmiş oldu. Bugün başlayacak eğitimler kapsamında ücretsiz Girişimcilik-101 ve Girişimcilik-102 derslerini tamamlayıp testleri geçenlere de MIT edX sertifikası verilecek. İşbirliğinin Boston'daki MIT kampüsünde yapılan lansman toplantısına Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Grup İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen, MIT Edx Dijital Öğrenme Platformu Direktörü Prof. Dr. Sanjay Sarma ve MIT Dijital Öğrenim Ofisi Direktörü Erdin Beshimov katıldı.

HERKESE AÇIK VE ÜCRETSİZ
Ciliv
, toplantıda yaptığı konuşmada "Teknolojiyi kullanarak fark yaratanlar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bir adım öne geçme fırsatını yakalıyor. Turkcell olarak üstün network altyapımız üzerinde geliştirdiğimiz çözümlerle Türkiye'ye fayda sunmak için çok çalışıyoruz. Günümüzde global pazarlarda yeni teknolojileri kullanan şirketler başarıyı yakalıyor. MIT ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğimizde ilk online MBA programımızın içeriğinde girişimciliğe odaklandık. Bu program 77 milyona açık ve ücretsiz olacak. 'Dünyanın başarılı girişimcileri neden bizden çıkmasın' dedik ve ilk kez tüm dünyaya açılan bir online MBA programını Türkçe hazırladık" dedi. Prof. Dr. Sarma da "Online eğitimde son iki yıldır Turkcell'in gerçekleştirdiklerini hayranlıkla izliyoruz. MIT'de ilk kez Türkçe dersler oluşturuyoruz" diye konuştu.

ABONE OLMA ŞARTI ARANMIYOR
Turkcell ve MIT'nin birlikte tasarlayıp geliştirdiği 'Girişimcilik MBA' (Innovator's MBA) programına, Turkcell Dijital Akademi üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak ulaşılabilecek. Girişimcilik MBA programına, Turkcell müşterisi olsun olmasın herkes kayıt olabilecek. Katılımcılara iki ayrı türde sertifika ile belgeleme imkanı sunuluyor. Bunlardan biri olan onur sertifikaları ücretsiz veriliyor. Kimlik onaylı ve MIT'nin uluslararası geçerliliği olan sertifika için ise 20-100 dolar ödenecek.

2 TRİLYON DOLARLIK MIT ÜLKESİ

Son bir yılda 1.5 milyon kişinin ziyaret ettiği Turkcell Dijital Akademi, şimdi MIT'le yepyeni bir dünyanın daha kapılarını aralıyor. MIT mezunları tarafından kurulan 25 bin 600 şirket, toplam 2 trilyon dolarlık gelir elde ediyor ve 3 milyon 300 bin kişilik istihdam sağlıyor. Akademi katılımcıları böylece, bir ülke olsa dünyanın en en büyük 11'inci ekonomisine sahip olacak MIT'nin bir parçası haline gelecek.

60 BİN KİŞİ BAŞVURDU
Turkcell Akademi'nin 2006 yılında şirket çalışanlarına eğitim vermek için kurulduğunu, o yıl 2 bin 500 kişiye sınıf içi eğitim veren akademinin, 2013 yılında 80 bin kişiye eğitim verir hale geldiğini söyleyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Sezen de, "Yaklaşık 8 yılda 9.2 milyon saat eğitime ulaştık. Bu eğitimlerin yüzde 90'ı artık dijital olarak gerçekleşiyor. Sadece bir yıl içinde 5 milyon kişi Turkcell Dijital Akademi'nin sitesine girdi, derslere baktı, inceledi. Bunların arasından 150'ye yakın ülkeden 1.5 milyon katılımcı da eğitimlerini tamamladı" dedi.