1 yıl üniversite 100 bin lira

LYS sınavı bitti ailelerin kayıt telaşı başladı. Vakıf Üniversiteleri de ücretlerini açıkladı. Bir yılık ücret 40 bin liradan başlıyor. Barınma yeme-içme ve yolla masraf 100 bini buluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2014 Güncelleme 29 Haziran 2014, 00:00
1 yıl üniversite 100 bin lira

İÇİNDEKİLER

Özel okullardan sonra özel üniversitelerde açıkladıkları fiyatlarla velileri şoke etti. Avrupa'daki üniversitelerden bile pahalı lise ve ilkokullardan sonra üniversitelerin fuyatları da dudak uçuklattı. LYS sınavından sonra kayıt telaşına düşen aileler, şimdi çocukları için harcayacakları masrafları kara kara düşünmeye başladı. Labaratuvar çalışmaları yapılan tıp, eczacılık gibi fakülteler dışında kalan bölümlerde ortalama ücretler 40 bin liradan başlıyor.

EN PAHALISI KOÇ
Bir öğrencinin barınma, yeme-içme, yol ve okul araçgereç masrafları düşünüldüğünde 1 yıllık öğrenimi neredeyse 100 bin liraya kadar çıkabiliyor. Türkiye'de bu ücretleri ödeyemeyecek milyonlarca aile ise vakıf üniversitelerinden uzak durarak, devlet üniversitelerini tercih yolunu seçiyor. Türkiye'nin hemen her ilinde bulunan devlet üniversiteleri aileler için bir kurtuluş haline geldi. Vakıf üniversitelerinde ise birinciliği ortalama 40 bin liralık ücretiyle Koç Üniversitesi çekiyor. Koç'u 39 bin lira ücretiyle Sabancı izledi.