Asker ailesine müjde

Muhtaç asker ailelerine maaş müjdesi hayata geçti. İlk etapta 17 bin 221 aileye bugün ödeme yapılacak. Bu aileler bin 500 lira toplu ödeme alacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2013 Güncelleme 10 Eylül 2013, 00:00
Asker ailesine müjde

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, eşi veya oğlu askerde olan muhtaç ailelere verdiği maaş müjdesi hayata geçti. Ailelerin iki ayda bir 500 lira yardım almasını içeren 'Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı' kapsamında ilk ödeme bugün.

SIRADA 62 BİN AİLE VAR
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü projeye 80 bin başvuru yapıldı. İncelemelerin ardından ilk etapta bu yardımı almaya hak kazanan 17 bin 221 aileye bugün ödeme yapılacak. Bu ailelere, gönderilecek PTT Kart ile yardım gerçekleştirilecek. Yardımlar geçtiğimiz Nisan ayı baz alınarak 6 ay üzerinden yapılacak. 17 bin 221 aile tek seferde bin 500 lira alacak. 62 bin 779 aileyle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten yetkililer, şu bilgiyi verdi: "Hak kaybı olmayacak. Başvuru tarihleri esas alınarak incelemelerin ardından toplu ödemeler olacak. Ancak ilk etapta başvurusu kabul edilen 17 bin 221 ailemize Nisan ayı baz alınarak ödeme yapacağız. Bu ailelere bugün toplam 16 milyon 558 bin lira ödeyeceğiz."

NASIL ALINIYOR?
Proje kapsamında oğlu ya da eşi vatani görevini yaparken muhtaç duruma düşen ailelere maaş bağlanacak. Ailelerin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurması gerekiyor. Başvuruda nüfus cüzdanı sureti ve askerlik belgesi ile birlikte dilekçe verilmesi yeterli. Başvuran ailenin durumunu inceliyor. Yardıma, askere gidenin evli ise eşi, bekar ise öncelikle annesi, annesi hayatta değilse babası başvurabiliyor. İncelemelerde muhtaçlık kararı verilenlere maaş bağlanıyor.