İntibak heyecanı

2000-2007 yılları arasında emekli olanlar için gündeme gelen intibak zammı önerisi, tartışılıyor. Bu sayede maaşlar yükselecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2013 Güncelleme 08 Mart 2013, 00:00
İntibak heyecanı

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin gündemi yeniden intibak zammı oldu. Yeni bir intibak zammının gündeme gelmesiyle emekliler arasında büyük bir heyecan dalgası oluştu. 2000 yılından önce emekli olan 2 milyona yakın kişi, bu yılın başında intibak artışı alırken; diğer emekliler arasında da bu yönde bir beklenti oluşmuştu. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından gündeme getirilen ve yakında rapor olarak hükümete iletilecek öneri hayata geçirilirse, 2000 ile 2007 arasında emekli olanlara da intibak zammı verilecek.

GÖZLER BAKANLIK'TA
Yeni gelişmeyle bu tarihler arasında emekli olanlar büyük sevinç yaşarken, gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. Bakanlığın da konuya olumlu bakacağını düşünen emekliler, TAKVİM'i arayarak sevinçlerini paylaştı. Emekliler gazetemizi telefon yağmuruna tuttu.

'EKSİK HESAPLAMA VAR'
Türkiye Emekliler Derneği, intibağın bu sefer de 2000-2007 yılları arasında emekli olanlara uygulanması talebinde bulunmuştu. Dernek, bu talebine gerekçe olarak ise emekli aylıklarının hesaplanmasında milli gelir artışının, 2000-2007 döneminde farklı uygulanmasını göstermişti.