Arslan adası

Elie Eskenazi'nin Salih Adası, TMSF tarafından satıldı Kendi elektrik ve suyunu üreten 32 bin metrekarelik adanın yeni sahibi, işadamı Ahmet Arslan oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2013 Güncelleme 14 Ocak 2013, 00:00
Arslan adası

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin önde gelen işadamlarından Arslan Şirketler Grubu'nun patronu Ahmet Arslan, Bodrum'daki Salih Adası'nı satın aldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan, elektriğini ve suyunu kendi üreten 32 bin metrekarelik adada, 10 tekne ve yatın rahatlıkla yanaşabildiği iskele, dinlenme alanı, bin 400 zeytin ağacı bulunuyor. İşadamı Arslan, satış sürecinde sivil örgütlerin de dile getirdiği 'adanın doğal yapısını bozmama' konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

LÜKS MALİKANE, 15 VİLLA
TMSF, toplam 75 milyon lira muhammen bedelle 13 taşınmazı 19 Aralık'ta satışa çıkardı. En çok dikkat çeken ise Bodrum Güvercinlik açıklarındaki Salih Adası ve üzerindeki malikane oldu. 3 ayrı parselin birlikte satışa çıkartıldığı ada, muhteşem koylara sahip durumda. Milas-Bodrum Havalimanı'na yakın, Güvercinlik'ten 20 dakikada tekneyle ulaşılan adada, belirli bölgelerde 15 müstakil villa bulunuyor. Denize cepheli olan ve tripleks olarak inşa edilen lüks malikane ise, 291 metrekare kapalı alana sahip.

TMSF el koymuştu
TMSF, 2008'de Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel'in İsviçre'de banka almak için 7.2 milyon dolar ödediği Elie Eskenazi'nin Salih Adası'na el koymuştu. Demirel ile Eskenazi arasındaki hisse devir sözleşmesi iptal edilmiş, Eskenazi'nin Türkiye'deki malvarlığı araştırılmıştı. Eskenazi'nin 2006'da Salih Adası'nı bir şirkete muvazaalı olarak sattığı belirlenmiş, bu işlem iptal edilerek adaya el
konulmuştu.


YATIRIM ATAĞI
Arslan Şirketler Grubu'nun, Vietnam'da lojistik, Dubai'de finans, Bangladeş'te tekstil alanlarında stratejik ortaklığı bulunuyor. Arslan'ın, 1989'da yurt içinde fason olarak ürettiği malları yurt dışına pazarlamak için kurduğu firma, bugün uluslararası kurgular yapan bir şirketler grubuna dönüştü.

Hazal ATEŞ