İntibak zammı bu ay veriliyor

Emeklilerin heyecanla beklediği Ocak ayı sonunda geldi. Yaklaşık 2 milyon emekli, bu ay intibak zammı alacak. Zam maaşlarla birlikte hesaplara yatacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2013 Güncelleme 01 Ocak 2013, 00:00
İntibak zammı bu ay veriliyor

İÇİNDEKİLER

İntibak zammı için gün sayan emekliler, muradına eriyor. 2 milyona yakın emekli, bu ay intibak zammına kavuşuyor. Zam, maaşlarla birlikte hesaplara yatacak. 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılar, bu ay, intibak kapsamında 350 liraya varan zam alacak. 3 bin 600 gün prim ödeyen, en yüksek göstergeden emekli olanlara 118 lira zam verilecek. 5 bin gün prim ödeyen ve tavandan emekli olanlar ise 149.5 lira zam alacak. 6 bin gün prim ödeyen ve tavandan emekli olanların maaşına 174 lira, en üst göstergeden emekli olan 7 bin 400 gün çalışanın maaşına 212 lira zam yapılacak. 9 bin gün prim ödeyen ve en üst göstergeden emekli olanlar 247 lira zam alacak. En üst primden emekli olanlara ise 350 liraya kadar zam verilecek.

ÇİFTE ARTIŞ VAR
İntibak zammından, 2000 yılından önce emekli olan 1.9 milyonu aşkın SSK emeklisi ile 1 Mart 2002-30 Mayıs 2002 tarihleri arasında emekli olan 12 bin Bağ-Kur emeklisi yararlanacak. Bu emekliler, intibak artışına ek olarak, bu ay yapılacak genel zamdan da yararlanacak. Bu genel zammı da, 2012'nin ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon oranı belirleyecek.

MEMURUN DA MAAŞI ARTACAK
Memur ve memur emeklileri, bu ay toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 3 oranında zam alacak. Ayrıca bu zamma ek olarak enflasyon farkı verilmesi de gündemde. Toplu sözleşmede, 6 aylık zammın enflasyonun altında kaldığı durumlarda 'aradaki fark kadar ilave zam yapılacağı' hüküm altına alınmıştı. 2012'nin Temmuz ayında maaşları yüzde 4 zamlanan memur ve memur emeklileri, 2012'nin ikinci yarısının enflasyonu yüzde 4'ün üzerinde çıkarsa, bu ay, yüzde 3'lük zamma ilave olarak oluşacak bu enflasyon farkını da alacak.

TAKiP EDiN, ÖĞRENİN
Emekliler ne kadar intibak zammı alacaklarını haftalardır sadece TAKVİM'den öğreniyor. Uzmanlarımızın titizlikle hazırladığı bu tablolarda, kuruşu kuruşuna zamları veriyoruz. Bazı gazetelerce tablolarımız taklit edilmeye çalışılsa da, en doğru bilgiler yine TAKVİM'de olacak. Bu nedenle prim gününüzü öğrenip, TAKVİM'i günü gününe takip ederek siz de alacağınız zam miktarını kolayca öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken, kendi prim gününüze uygun tabloları takip etmek. Size uyan tablolarda derece, kademe ve göstergenize göre intibak zammınızı bulacaksınız. Bu miktar, Ocak maaşınıza eklenecek ve yeni maaşınız ortaya çıkacak.