Maaş bini geçsin

Yeni asgari ücret için heyecan dorukta. Sendikalar bu ücretin en az bin 25 lira olmasını istiyor. Öngörülen artış ise yüzde 3+

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2012 Güncelleme 27 Aralık 2012, 04:14
Maaş bini geçsin

İÇİNDEKİLER

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün son toplantısını yaparak yapılacak zammı belirleyecek. Bugüne kadar yapılan toplantılarda işçilerin talepleriyle hükümetin önerisi arasında bir uzlaşmaya varılamamıştı. İşçi temsilcileri, asgari ücretin bin liranın üzerinde olması gerektiğini ifade etmişlerdi. Türk-İş Asgari Ücret Tespit Komisyonu Temsilcisi Ramazan Ağar, TÜİK verileri doğrultusunda asgari ücretin net bin 25 liranın üzerinde olmasını istediklerini belirterek, daha düşük zam oranlarını kabul etmeyeceklerini söyledi. Ağar, "Bizim talebimiz belli. Hükümet ilk ve ikinci 6 ay için yüzde 3 düşünüyor. Ancak biz bunu tartışmayı dahi düşünmüyoruz. TÜİK'in açıklamış olduğu net bin 25 liralık ücret bizim talebimizdir. Ağır işçi için aylık gereken harcamaları bin 25 liraya tekabül ediyor" dedi.

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

'ISRARCI OLURUZ'
Hükümetin düşündüğü zam oranıyla asgari ücretin 762 liraya ulaşacağına dikkati çeken Ağar, taleplerinde ısrarcı olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti: "Biz TÜİK'in açıkladığı rakamı istiyoruz. Bunu tartışmanın da bir anlamı yok zaten. Asgari ücretin tartışma konusu olmaması gerekir. Hükümet, burada ara bulucu gibi duruyor. Ancak asgari ücret için düşük bir zam oranı belirlenirse, buna imza atmamız mümkün değil."