Kar yağdı böyle oldu

Havaların soğumasıyla birlikte çarşı pazarda kışlık ürünlerin satışı yüzde 50 arttı. Sebze meyve zamlandı, lastik karaborsaya düştü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Aralık 2012 Güncelleme 23 Aralık 2012, 00:00
Kar yağdı böyle oldu

İÇİNDEKİLER

Sebze meyve zamlandı
Kar yağışı her yıl olduğu gibi yine meyve sebze fiyatlarını vurdu. Ürünün azalmasına fırsatçılar da eklenince fiyatlar bir anda yüzde 50'nini üzerinde artış gösterdi. Aralığın başında 3 liraya satılan mandalin bir anda 4.5 liraya kadar çıktı. Portakal, elma, Muz gibi meyvelerde de benzer fiyat artışları yaşanırken biber domates gibi sebzelerin de fiyatı fırladı.

Kışlık ürünler 'yok'satıyor
Sonbahar döneminde havaların sıcak seyretmesi ile zor günler geçiren hazırgiyim sektörü son bir haftadır kar bereketi yaşıyor. Havaların soğuyacağının duyulmasıyla kışlık alışverişe çıkan vatandaşlar, firmaların yüzünü güldürdü. Özellikle kaban, bot, kazak gibi kıyafetlere yoğun ilgi olurken, erken yapılan sezon indirimleri de vatandaşı sevindiriyor. Geçen yılın aynı dönemine göre satışların yüzde 50'ye varan oranlarda arttığını belirten firma sahipleri, bunun cirolara da yansımasını beklediklerini belirtiyor. Firmalar, sonbahar döneminde yaşadıkları zararı bu satışlarla karşılamayı planlıyor.

Lastik karaborsada
Kar yağışıyla birlikte sevinen kesimlerden birisi de kış lastiği satanlar. Daha önce 1.5 milyon adet satış yapılan kış lastiğinde bu yıl çıkan yönetmelikle, rakam 2.5 milyona yükseldi. Sektör temsilcileri, bu lastiklerin hemen hepsinin tükendiğini belirtiyor. Vatandaşları da uyaran yetkililer, özellikle bilindik markaları tercih etmelerini söyledi. Yetkililer, "Merdiven altı üretim ürünleri almayın" dedi. Kış lastiklerinin bir tanesinin fiyatı 250 liradan başlayıp 450 liraya kadar çıkıyor.