Van'da ilk iftar Çalık Holding'den

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2012 Güncelleme 21 Temmuz 2012, 00:00
Van’da ilk iftar Çalık Holding’den

İÇİNDEKİLER

Çalık Holding'in, geçtiğimiz yıl 7.2'lik depremle sarsılan Van ve Erciş'te düzenlediği iftar kampanyasının, ilk iftarı dün yapıldı. Çalık Holding ve Türk Kızılayı işbirliği ile ilk iftar, Erciş'teki Türk Kızılayı Umutkent Yerleşkesi'nde düzenlendi. Konteynır kentte yaşayan 900 kişi, aynı anda orucunu açtı. İlk günün menüsünde kavurma, pirinç pilavı, ezogelin çorba, cacık, sütlaç, hurma ve soğuk içecek servis edildi. İftar saatine yakın iftar çadırını dolduran vatandaşlar, iftar öncesi okunan Kuran'ı Kerim'i dinledi. Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı. Ardından da atv'nin "Hazreti Ömer" dizisi, sinevizyondan gösterildi. Çalık Holding ve Türk Kızılayı işbirliğiyle, 20-29 Temmuz'da 10 günlük iftar yemeği planlandı. Yaklaşık 10 gün süren hazırlıklar çerçevesinde çadırlar kuruldu, yemek anlaşmaları yapıldı. Çalışmaların koordinasyonunu yürüten Türk Kızılayı Van Erciş Ekip Başkanı Süleyman Bal, kargaşa yaşanmaması için her türlü önlemi aldıklarını ifade etti.

YÖNETİM KARAR ALDI
Çalık Holding Kurumsal İletişim Müdürü Gaye Somuncu ise her yıl iftarlar düzenlediklerini belirterek, "Holding yönetimimiz ihtiyaç sahiplerinin halleriyle hallenmek üzere, daha mütevazi iftarlar düzenlenmesine karar verdi. Bunun için de en güzel yerin Van olacağı düşünüldü. Kampanyamızı böylece Van'da başlattık" dedi. Somuncu, Erciş'in ekonomisine katkı sağlamak için de, yerel tedarikçileri kullanma kararı alındığını belirtti.

BÖLGE ADINA TEŞEKKÜR
Türk
Kızılayı Erciş İlçe Başkanı Aydın Bayraktar ise "Deprem sonrası Kızılay'ın yaptığı insani yardımlara Çalık Holding'in katkısından ötürü teşekkür ediyorum. Deprem sonrası yaralarımızın sarılmasında katkı sunan ve sunacak olan herkese kendim ve yönetim kurulum adına, Ercişli olarak müteşekkirim" dedi.