350 bin sözleşmeliye kadro geliyor

Sözleşmelilere kadro verileceği haberlerini sadece TAKVİM yazdı... Hükümet, sözleşmeli kadrolu ayrımını kaldıracak çalışmayı bitirdi. Memurlara müjdeyi Başbakan Erdoğan verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2011 Güncelleme 17 Nisan 2011, 00:00
350 bin sözleşmeliye kadro geliyor

İÇİNDEKİLER

Sayıları 350 bine yaklaşan sözleşmeli memurların yıllardır beklediği müjdeli haber dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Sözleşmeli memurlara kadro yolu açıldı.

KHK'YA GİRECEK
İlgili bakanların bu konuda çalışma yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) yetiştirilmeye çalışılıyor. Aksi takdirde 12 Haziran sonrasında sözleşmelilere kadro yolunu açacağız" dedi. TAKVİM, bu konudaki çalışmaları takip eden tek gazete oldu. Devlet personel rejimindeki reform çalışmalarının tüm detayları TAKVİM'de yer aldı. Manşetlerden verdiğimiz haberler ile memurları bilgilendirirken, bu işin sabırla beklenmesi gerektiğini de vurguladık. Memur-Sen 4. Olağan Genel Kurulu'na katılan Başbakan Erdoğan, çalışmaların bittiğini şu sözlerle açıkladı: "Özellikle Güneydoğu gibi, Doğu illerimiz gibi birçok illerde, bizler geldiğimizden bu yana birçok sıkıntılar yaşadık. Gittiğimiz okullarda öğretmenlere, hastanelerde doktorlara sorduğumuzda hep aldığımız cevap şu oluyor; 'Eş durumundan döndüler.' Genç öğretmen, sağlık personelinin bölgede 5 yıl gibi veya daha fazla kalması, bunlar da ayrı bir sıkıntı. Fakat bir adımı da atmamız lazım, o da şudur; yani nasıl ki bir polis, bir asker, bir yargı mensubu gittiği zaman o bölgelerde belli bir süre görevini yapıyorsa bu şekilde orada görevini yapacak şekilde bir hazırlığı arkadaşlarımız sürdürü-yor. Hazırlık bitince süratle şu anda çıkardığımız KHK'ye alacağız. KHK ile eğer bu hallolabilirse, Bakanlar Kurulu kararımızla bunu çıkarmış olacağız. Aksi takdirde 12 Haziran sonrasında sözleşmelilere kadro yolu açılacak."

EN ÇOK MİLLİ EĞİTİM VE SAĞLIK'TA
Sözleşmeli memurların büyük çoğunluğu Milli Eğitim Bakanlığı'nda bulunuyor. Bunu Sağlık Bakanlığı izliyor. Özellikle öğretmen kadrosunda ve ebe hemşire gibi görevlerde bulunan sözleşmeliler, kodroluların sahip olduğu birçok haktan mahrum kalıyor. 4/C statüsünde görev yapanlar ise her yıl 2 ay daha eksik çalışıyor.

İLK KEZ TAKVİM GÜNDEME GETİRDİ
TAKVİM sözleşmeli memurlar ile ilgili kadro çalışmalarını ve devlet personel rejimindeki reformları manşetleriyle gündeme getirdi.