'Gittiğin kadar öde' başlıyor

İstanbul'da metrobüs yolcuları artık gittiği mesafe kadar ücret ödeyecek. Bunu sağlayacak cihazlar duraklara yerleştiriliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2010 Güncelleme 25 Mart 2010, 08:51
’Gittiğin kadar öde’ başlıyor

İÇİNDEKİLER

Metrobüslerde 'gittiğin kadar öde' dönemi başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni sistemle ilgili hazırlıkların sonuna gelindiğini açıkladı. Yazılım çalışmasının tamamlandığını söyleyen Topbaş, cihazların duraklara yerleştirilmeye başlandığını belirtti.

Türkiye İş Kurumu, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında imzalanan işbirliği protokol töreninde konuyla ilgili soruları yanıtlayan Topbaş, metrobüsün fiyat olarak kendi içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Topbaş, "Hattın bedelinin tamamını verip 5 durak gidenle 36 durak gidenin aynı değerlendirilemeyeceğini, bunun adil olmadığını söylemiştik" dedi. İETT, Büyükşehir ve Belbim A.Ş. mühendislerinin hazırladığı yeni ücret tarifesinde vatandaş gideceği durak kadar para ödeyecek.

İlk binişte 33 duraklık hatta tam bilet ücreti alınacak. Vatandaş indiği duraktaki ankesörlere Akbil ya da İstanbulkart'ını okutarak ücret iadesini alabilecek.

EV TAŞIYANLAR DİKKAT

7 BİN 500 DOLARA PIRLANTALI GÖMLEK

İŞ YERİ İSİM DEĞİŞTİRİRSE KIDEM TAZMİNATI OLUR MU