Çok özel çalışma

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2015 Güncelleme 23 Kasım 2015, 22:28
Çok özel çalışma

İÇİNDEKİLER

* Milli Eğitim Bakanlığı'nın 25-26 Kasım'da yapacağı ve 1.2 milyon öğrencinin katılacağı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı öncesinde hazırlıklar tamamlandı. Bakanlık, okullarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sınav günü okulda kuş uçurtmayacak. MEB'den okullara gönderilen TEOG ile ilgili bilgiler şöyle:

* "Okula görevli öğretmenlerin dışında kimsenin okula girmesine izin verilmeyecek. Bakanlık bu kapsamda Okula Aile Birliği Başkanı, üyeleri ve velilerin girişine de izin verilmeyecek. Okul müdürleri sınav gününde sabah saat 06:00'da okulda hazır bulunacak. Sınavda görevlendirilen öğretmenlerin sınava gelmemesi durumunda 1 yıl sınav görevlendirilmesinden men edilecek.

* Öğrenciler, 25 Kasım 2015 Çarşamba günü yapılacak olan 1. oturumda; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, 26 Kasım 2015 Perşembe günü 2. oturumda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden sınava girecek. Her ders için, 4 seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak. Öğrenciler, olağanüstü haller dışında kendi okullarında sınava alınacak.

HASTANEDE SINAVA GİRECEK

Sınavdan önce özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgilerini süresi içerisinde RAM modülüne işlenen, 1 öğrenci hastanede, 152 öğrenci evde, 9 bin 317 öğrenci tek kişilik sınıfta sınava alınacak. Sınavda yaklaşık olarak 200 bin öğretmen görevlendirilecek.

SORULAR 3 AŞAMALI HAZIRLANDI

Ortak sınavlara hazırlık aşamalarında Sınav sorularını hazırlamak üzere iki ayrı periyotta Türkiye'nin çeşitli okullarından 83 öğretmen görevlendirildi. Sorular, 22 ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından incelendi.

ERMENİ OKULLARINDA BİR İLK
Bu yıl ilk defa Ermeni okullarında okuyan öğrencilere Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca onaylanan müfredat kapsamında kendi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınav yapılacak. Diğer gayri Müslimler için bu uygulama daha önce başlatılmıştı.