Ders zili için geri sayım

18 milyon öğrencinin ders başı yapacağı 28 Eylül'e bir gün kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı, yoğun program ile okulların 17 Haziran'da kapanacağını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2015 Güncelleme 27 Eylül 2015, 00:57
Ders zili için geri sayım

İÇİNDEKİLER

Okullarda ders zili 28 Eylül Pazartesi çalıyor! Türkiye genelinde 18 milyonun üzerinde öğrenci ders başı yapmaya hazırlanıyor...
Okulların açılışının 28 Eylül'e ertelenmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim- öğretim takviminde okulların 17 Haziran 2016'da yani bir hafta geç kapanacağı belirtildi.

Okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e ertelenmesiyle, eğitim-öğretim faaliyetlerinde oluşacak boşluk, eğitim-öğretim yılının sonuna eklendi. Bakanlık bu kapsamda önem arz eden şu maddelere değindi:

ÖĞRETMEN ÖDENEKLERİ DEĞİŞMEDİ
3 14- 28 Eylül 2015 tarihlerinde yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telâfi programı uygulanacaktır. 3 Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreci ile gerçekleştirilecektir. 3 Öğretmenlerimizin her eğitim öğretim döneminin başlangıcında aldığı eğitim öğretime hazırlık ödeneğine ilişkin takvimde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Söz konusu ödenek bayram öncesi öğretmenlerimize ödenecektir.