İTÜ'den para kazanma tüyoları

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Yatırım Kulübü tarafından hazırlanan ekonomi konulu proje ve organizasyonlar, iş dünyasında adından söz ettiriyor.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2013, 17:59 Güncelleme 28 Ekim 2014, 15:23
İTÜ’den para kazanma tüyoları

İÇİNDEKİLER

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Fakültesi'nin öğrencileri bir araya gelerek kurduğu İTÜ Yatırım Kulübü, 2006′dan bu yana iddialı etkinliklere imza atıyor. Yeni yatırım atmosferinin oluşumuna katkı sağlamak için ses getiren organizasyonlar düzenleyen kulüp, İTÜ Vakfının Genç Arılar grubu ile birlikte İTÜ Vakfı'na da destek oluyor.

5 KİŞİLİK EKİP 2 BİN KİŞİYE ULAŞTI
Kurulduğunda 5 kişi olan kulüp, bugün 2 bini aşkın üyesiyle, yatırımcılıkta en iddialı öğrenci organizasyonu olma özelliğine sahip. Kulübün, öğrencilerin yatırım konusunda bilinçlenmelerini sağlamak ve ünlü yatırımcılarla biraraya gelmeleri amacıyla düzenlediği organizasyonları bu yıl da devam ediyor. "Yatırımcı doğulmaz yatırımcı olunur" sloganıyla hareket eden İTÜ Yatırımcı Kulübü, ses getiren etkinlikleriyle iş dünyasına etki ediyor. Başarılı girişimlere imza atan iş adamları ve Türkiye'nin en büyük firmalarının üst düzey yöneticileri İTÜ Yatırımcı Kulübü'nün organizasyonlarına misafir olarak katılıyor.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ ÖĞRENCİ ORGANİZASYONU
2009 yılında Üniaktivite tarafından Türkiye'nin en iyi uluslararası öğrenci organizasyonu seçildiğini hatırlatan İTÜ Yatırım Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinden İrem Çiftçi, kulübün en büyük başarılarından birinin Global Opportunities in Business and Investment – GOBI Projesi olduğunu belirtti. "İş ve Yatırım alanında Küresel Fırsatlar sunan etkinliğimiz tüm etkinliklerimiz içinde en donanımlısıdır" diyen Çiftçi, "GOBI, yurtiçi ve yurtdışından toplam 2 bini aşkın öğrenciyi 5 gün boyunca ağırlayan, gündüz gerçekleşen panelleri akşam eğlenceleriyle harmanlayan, daha çok iş ve yatırım alanında konuların görüşüldüğü uluslararası bir kongre" şeklinde konuştu.

İŞ DÜNYASINDA GÜNDEM OLUŞTURUYOR
GOBI Genel Koordinatörü Melih Yahşi, GOBI dışında bu yıl gerçekleştirilen SanalBorsam adlı sanal portföy yarışmasından bahsederek. 5 bini aşkın öğrencinin para kaybetme endişesi olmadan borsa tecrübesi kazanmasını sağladıklarını belirtti.

FİRMALAR BÜYÜK RAĞBET GÖSTERİYOR
Firmaların İTÜ'deki olanakları ve potansiyeli görme imkânı buldukları etkinliklerde, İTÜ Kulübü'nün payı dikkat çekiyor. İş dünyası tarafından büyük rağbet gösterilen panellerin başlıcaları, "Krizde Marka Yönetimi", "Türk iş Dünyasında Kadın Olmak", "Temiz Enerji Yatırımları", "Liderlik ve Fark Yaratanlar", "İstanbul- Kültürler Beşiğinde Bir Finans Merkezi" ve "Dünyada Öne Çıkan Türk Markaları" şeklinde oldu.

Mustafa YÜCE