Suudi Başkonsolos hakkında flaş iddia!

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'nin, Riyad'dan 15.00'te kalkacak uçakla Türkiye'ye döneceği iddia edildi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2018, 14:23
Suudi Başkonsolos hakkında flaş iddia!

İÇİNDEKİLER

Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının tam ortasında yer alan Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'nin dün ayrıldığı Türkiye'ye yarın dönebileceği öğrenildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Uteybi, yarınki Riyad-İstanbul uçuşu için de bilet aldı. Konsolosun dönüp dönmeyeceği konusu henüz netlik kazanmadı.

APAR TOPAR ÜLKESİNE DÖNMÜŞTÜ

Türkiye ile Suudi Arabistan'ın ortak çalışma grubu kurmasının ardından Başkonsolosluk binasının yanı sıra Uteybi'nin resmi konutunda da arama yapılması bekleniyordu.

Bu kararın ardından Uteybi dün aniden konutundan ayrılmış ve İstanbul Atatürk Havalimanı VIP kapısından çıkış yaparak saat 17'deki tarifeli uçakla ülkesine dönmüştü.

GİDİŞ-DÖNÜŞ BİLET ALMIŞ

Atatürk Havalimanı'nda bindiği 'SVA264' sefer sayılı tarifeli uçakla ülkesine dönen Uteybi'nin, yarın ki Riyad-İstanbul uçuşu için de bilet aldığı öğrenildi.

THY'nin yarın Riyad'dan İstanbul'a saat 01.20 ve 07.00 olmak üzere iki tarifeli uçuşu var. Konsolos'un İstanbul'a dönüp dönmeyeceği ya da bugün herhangi bir cinayet deliline ulaşılırsa havalimanında gözaltına alınıp alınmayacağı bilinmiyor.