Sosyal fa'CIA'

Eski CIA ajanı Valerie Plame “ABD’nin girdiği savaşları, ABD’li Yahudiler çıkarıyor” şeklindeki haberi Twitter hesabından paylaştı. Bu ifadenin doğru olduğunu yazdı. Tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2017 Güncelleme 24 Eylül 2017, 02:44
Sosyal fa’CIA’

İÇİNDEKİLER

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'nın en etkili kadın ajanları arasında yer aldı. Yurt dışındaki bütün kritik operasyonlara katıldı. Dünyanın "Dişi Bond" olarak tanıdığı Valerie Plame'in Yahudilerle ilgili açıklaması büyük tartışma yarattı. Krize ise gazeteci Philip Giraldi yol açtı. Giraldi, "ABD'nin girdiği savaşları ABD'li Yahudiler çıkarıyor" başlıklı bir yazı yazdı. Haber, Ronz Unz adlı internet sitesinde yayınlandı. Plame, "ABD'nin girdiği savaşları ABD'li Yahudiler çıkarıyor" başlıklı yazısını sosyal medya hesabından paylaştı. Haberde, ABD'deki Yahudi grupların ve zengin Yahudi işadamlarının sadece Amerikalı politikacıları kontrol etmekle kalmadığı, medya ve eğlence sektöründe de büyük pay sahibi oldukları anlatılmaktaydı. Ancak bu haberi Plame'in hesabında gören Yahudiler şoka uğradı. Plame, gelen tepkiler sonrası geri atım attı. Amacının sadece ABD'yi, Irak savaşına sokan 'muhafazakar' kesimleri eleştirmek olduğunu anlattı.

2005'TE EMEKLİYE AYRILDI...
Açıklamasında kendisinin de Yahudi kökenli olduğunu belirten Palem, "Sakin olun. Birçok şahin muhafazakar figür Yahudi, konunun özünü kaçırıyor" diyerek herkesten özür dilediğini anlattı. Ancak Plame'in, yakın dostlarına daha önce de, "Savaşları Yahudiler çıkartıyor, en büyük para ve güce de bu sayede ulaşıyorlar" dediği vurgulandı. Öte yandan Plame, kimliği gazeteci Robert Noval tarafından 2003 yılında açıklandıktan iki yıl sonra emekliye ayrılmıştı. Plame'in şimdilerde ilginç bir şekilde hem akademisyen hem de oyuncu olarak farklı etkinliklerde yer aldığı vurgulandı.