İ'bank'a

ABD Başkanı Donald Trump seçimleri, kızı ise parayı kazandı! Ivanka Trump ile eşi Beyaz Saray’da göreve başladıktan sonra markası tavan yaptı! Çiftin servetinin 740 milyon dolardan 1 milyar dolara çıktığı saptandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2017 Güncelleme 03 Eylül 2017, 03:30
İ’bank’a

İÇİNDEKİLER

ABD, 8 Kasım 2016'da yeni başkanını oyladı. Emlak Kralı Donald Trump, tüm anketleri ve uzmanları yanılttı. Rakibi Hillary Clinton'ı geçmeyi başardı. Beyaz Saray'daki koltuğu kaptı. Kızı Ivanka ile damadı Jared Kushner'i kendine danışman yaptı. Bu gelişmeden sonra Ivanka ile kocası, servetine servet kattı. Çiftin gelirlerinin hızla yükseldiği ortaya çıktı. Nisan 2016'da açıklanan rakamlara göre Ivanka ve Jared'in serveti 740 milyon dolardı. Ancak Beyaz Saray'da göreve başladıktan sonra Ivanka Trump'ın moda ve emlak sektöründeki şirketlerinin hızla yükselişe geçmesiyle, çiftin parasının 1 milyar dolara çıktığı saptandı. Başarılı ekonomistler, Donald Trump'ın 2020 yılına kadar başkan olarak görev yapması halinde Ivanka Trump'ın servetinin 4 milyar doların üzerine çıkacağını açıkladı. "Başkanın kızı" unvanını aldıktan sonra Ivanka'nın kendi adını taşıyan moda markasına dünyanın dört bir yanında siparişler yağdığı aktarıldı. Trump'ın kendi adını taşıyan moda markasının satışlarının, Başkan Trump'ın göreve başladığı 20 Ocak'tan bu yana, geçen yıla göre yüzde 166 arttığı açıklandı. Ancak Ivanka Trump'a yönelik eleştiriler de arttı. Çünkü Ivanka, patronlukta sınıfta kaldı. Ivanka'nın hem Endonezya hem de Çin'de fabrikaları vardı. Bu fabrikalarda Trump'ın Lyst Trump markası için ayakkabı, çanta ve kıyafet yapılmaktaydı. Ancak Çin'de üretilen ayakkabılar Ivanka'nın başına iş açtı. İtalya'nın lüks ayakkabı firması Aquazzurra, Trump'ın şirketi için ayakkabı üreten Marc Fisher Holding'in, "Wild Thing" isimli modelini bire bir kopyaladığını anlattı. Bunun için dava açtı. İtalyan Aquazzurra markasının ABD'de 785 dolara sattığı ayakkabının "taklidinin" Ivanka Trump'ın şirketi tarafından "Hettie" adıyla 145 dolara satıldığı anlatıldı.

​KÖTÜ PATRON
Ivanka Trump'a yönelik suçlamaların ardı arkası kesilmedi. Trump'ın Çin'deki fabrikasındaki işçilerin insan haklarına uymayan koşullarda çalıştığı belirtildi. Ivanka'nın adını taşıyan ayakkabıların çok uzun ve düşük maaşta çalıştırılan işçiler tarafından üretildiği kaydedildi. Ganzhou Huajian Group'a ait fabrikada çalışan üç işçi, üretim kotasını yakalamak için günde en az 15 saat çalıştırıldıklarını söyledi. Fabrikada, yöneticilerin topuklu ayakkabılarla işçilerin başına kanatacak şekilde vurdukları iddia edildi.