Zengin masa

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2017 Güncelleme 13 Ağustos 2017, 00:00
Zengin masa

İÇİNDEKİLER

ABD'de elitlerin eyaleti olarak gösterilen Kaliforniya'daki Los Altos bölgesindeki Hiroshi adlı Japon restoranında birkaç saat geçirmek imkansız gibi. Dünyanın en zengin isimleri Microsoft'un sahibi Bill Gates, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Google'ın sahibi Sergey Brin, Oracle'ın patronu Larry Ellison bu restoranda yemek için 1 ay sırada bekliyor. Sadece bir masası olan Hiroshi'nin kapısında, 'rezervasyonla açılır' ibaresi var. Zuckerberg, bir röportajından 45 gün bekledikten sonra Hiroshi'de yemek yediğini söyledi. 2016 yılında özel bir restoran açmak için bölgeye geldiğini belirten Hiroshi'nin sahibi Hirosihi Kimura, "Farklı olmak çok özeldir. Biz de farklıyız. Zenginlere servis yaptığımız iddia ediliyor. Aslında böyle bir durum yok. Zenginler bizi tercih ettiği için bu durumla karşı karşıyayız. Evet tek masamız var. Bu da bizim konseptimiz" dedi. Hiroshi Kimura, New York'ta restoranın ikincisini açmak için ilk adımları attı.


Wagyu, ince dilimlenmiş olarak geliyor. Değerli tabağın çizilmemesi için ince bir hasırın üzerinde servis ediliyor. Üzerine altın serpilmiş etin yanında beyaz kuşkonmaz ve ponzu sos var.


Hiroshi Kimura mekana öğlen saatlerinde geliyor ve akşamın mönüsünü hazırlamaya başlıyor. Kişi başı tadım mönüsü 395 dolar ancak fiyatlar içki ve vergilerle 500-600 dolara (2100 TL) çıkıyor. Kaç kişi gelirseniz gelin 8 kişilik hesap ödemek zorundasınız.