Siyah öfke Londra

İngiltere’de siyahi genç Rashan Charles’ın gözaltında ölümü protesto edildi. ABD’deki “Black Lives Matter” hareketinin başlattığı gösteri, İngiliz medyasında sadece “anlaşılmayan kızgınlık” ifadeleri ile yer buldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2017 Güncelleme 30 Temmuz 2017, 01:50
Siyah öfke Londra

İÇİNDEKİLER

Londra ABD'deki siyahi vatandaşların polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan "Siyah Öfke" olayları Londra'ya sıçradı. Londra'nın doğusunda Kingsland Caddesi'nde geçen hafta polisin kovalaması sonucu bir dükkana giren ve burada gözaltına alındıktan bir saat sonra hastanede yaşamını yitiren Rashan Charles'ın ölümünü protesto eden göstericiler, önceki akşam olay yerinin yakınında toplandı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ile göstericiler arasında arbedenin yaşandığı protestoda, eylemciler zaman zaman polise çeşitli cisimler fırlattı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteriyi, Londra emniyeti havadan helikopterle takip etti.

İNGİLİZ BASINI SUS PUS
ABD'deki siyahi vatandaşların polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan "Black Lives Matter" hareketi Londra'da harekete geçerken, İngiliz medyası olaylardan tek bir kare fotoğraf geçmedi, gazetelerde ve televizyonlarda yaşananlara yer vermedi. Sadece birkaç İngiliz gazetesi Dalten bölgesi yerel belediye başkanı Diane Abbott'un "Anlaşılmaz bir öfkeyle karşı karşıyayız. Bu kadar abartılacak bir durum yok. Polislere de teşekkür ediyorum" açıklamalarına yer verdi.


Protestolara Londra polisinin cevabı sert oldu.