Broştular

Kraliçe’ye dokunduğu için linç edilen Kanada Valisi David Johnston, Elizabeth’e dünyada benzeri olmayan bir broş hediye etti. Bu hediye Johnston’un yargılanmasını isteyen İngiliz medyasını da susturdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2017 Güncelleme 27 Temmuz 2017, 01:53
Broştular

İÇİNDEKİLER

Kanada'nın bağımsızlığının 150. yılını kutlamak için Kraliçe II. Elizabeth'in huzuruna çıkan Kanada Valisi David Johnston, kırmızı halıda yürürken Elizabeth'in dirseğinden tutunca ortalık karışmıştı. Protokol kurallarına uymayan bu davranışın ardından gelen yoğun tepkiler nedeniyle açıklama yapmak zorunda kalan Johnston, "Halı kaygan olduğu için Kraliçe'nin düşmesinden endişe ettim" diyerek olaydan kurtulmaya çalıştı.



SEKİZ AYDA YAPILDI
Kraliyet ailesinden olmayan birinin Kraliçe'ye dokunmasının suç olduğu da böylelikle öğrenilirken, İngiliz medyası Johnston'un yargılanması gerektiğini yazmıştı. Johnston'un daha sonra Kraliçe'ye takdim ettiği hediye kutusu ise ikinci kez gündemi meşgul etti. İçinde ne olduğu merak konusu olan kutudan çok kıymetli bir broş çıktığı duyuruldu. Dünyaca ünlü Hillberg&Berk markasının imzasını taşıyan broşun 4.39 karatlık 400'den fazla elmas parçası ve 48 Kanada safiri taşıdığı öğrenildi. Kraliçe için sekiz ayda hazırlanan broşun değerinin 100 bin dolardan (350 bin TL) fazla olduğu iddia edildi.