Ukrayna'da patlama! Ölü ve yaralılar var

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de şiddetli patlamayla infilak eden araçta bir albay hayatını kaybetti. Ukrayna İçişleri Bakanlığı Sözcüsü "Terör saldırısı" dedi, akıllara suikast ihtimali geldi.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 27 Haziran 2017, 12:14
Ukrayna’da patlama! Ölü ve yaralılar var

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir araçta meydana gelen patlama yürekleri ağza getirdi. Şehrin her yerinden duyulan patlama sesi, terör alarmına neden oldu. Mercedes marka otomobilde meydana gelen patlamanın terör bağlantılı olmadığı söylense de Ukrayna İçişleri Bakanlığı basın sözcüsü Artem Shevchenko olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirildi. Basında yer alan iddialara göre patlayan aracın içinde Ukrayna Savunma Bakanlığı'nda görevli Albay Maksim Shapoval bulunuyordu.

PATLAMADA ARAÇTAKİ ASKERİ PERSONEL HAYATINI KAYBETTİ
Kiev Ulusal Polis Merkezinden yapılan açıklamada, Kiev şehir merkezinde bulunan Solomenska ve Alekseeyvska caddelerinin kesiştiği kavşakta bir otomobilde patlama meydana geldiği belirtildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Artem Şevçenko, patlama sonucu araçta bulunan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri mensubu bir askeri personelin öldüğünü açıkladı.

Olay yeri ekiplerinin patlamanın nedenini araştırdıkları kaydedildi.

HAYATINI KAYBEDEN BİR ALBAY
Ukrayna basınına göre Kiev'deki patlamada hayatını kaybeden kişinin kimliği belli oldu. "Strana" gazetesinin verdiği bilgilere göre hayatını kaybeden kişi Savunma Bakanlığı'nın istihbarat kısmında çalışan Albay Maksim Shapoval olduğu belirtildi. Shapoval'ın kimlik kartının olay yerinde bulunmasıyla kimliği tespit edilebildiği aktarıldı.

"TERÖR SALDIRISI"
Ukrayna İçişleri Bakanlığı basın sözcüsü Artem Shevchenko'nun yaptığı açıklamaya göre olay "terör saldırısı" olarak nitelendirildi ve gerekli soruşturmaları askeri savcılık yürütecek. Buna ek olarak aracın patlamasına bir düzeneğin sebep olduğunu fakat daha detayların bilinmediğini ekledi.