Ne ayaksın Ivanka

Ivanka Trump, babası sayesinde siyasete atıldı. Buna rağmen patronluğu bırakmadı! Ancak Çin’de ürettiği çakma ayakkabılar başına iş açtı! Çünkü İtalyan firması Aquazzurra, onu kendi modellerini çalmakla suçladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2017 Güncelleme 26 Haziran 2017, 01:44
Ne ayaksın Ivanka

İÇİNDEKİLER

Emlak Kralı Donald Trump, hem dünyayı hem de anketleri yanılttı. ABD'nin başkanlık koltuğunu kaptı. Kızı Ivanka'yı kendine danışman yaptı. Ancak güzelliği ile tüm dünyayı kendine hayran bırakan Ivanka, patronlukta sınıfta kaldı. Ivanka Trump'ın hem Endonezya hem de Çin'de fabrikaları vardı. Bu fabrikalarda Trump'ın Lyst Trump markası için ayakkabı, çanta ve kıyafet yapılmaktaydı. Ancak Çin'de üretilen ayakkabılar Ivanka'nın başına iş açtı. İtalya'nın lüks ayakkabı firması Aquazzurra, Trump'ın şirketi için ayakkabı üreten Marc Fisher Holding'in, "Wild Thing" isimli modelini bire bir kopyaladığını anlattı. Bunun için dava açtı.

GERÇEĞİ 785, KOPYASI 145 DOLAR
Trump ise Beyaz Saray'daki görevleri nedeniyle zamanı olmadığını belirtip dava sürecinden muaf tutulmasını vurguladı. Ancak davanın yargıcı Katherine Forrest geçen Cuma günü, Ivanka Trump'ın bu talebini reddederek mahkemeye gelip ifade vermesini kararlaştırdı. Trump'ın davayla ilgili olarak Ekim ayına kadar Washington'da ifade vereceği vurgulandı. Öte yandan İtalyan ayakkabı firması, Trump'ın "Wild Thing" adlı ayakkabısını "neredeyse tüm detaylarıyla taklit etmekle" suçluyor. Üretici firma Marc Fisher Holding bu suçlamayı reddediyor. İtalyan Aquazzurra markasının ABD'de 785 dolara sattığı ayakkabının "taklidinin" Ivanka Trump'ın şirketi tarafından "Hettie" adıyla 145 dolara satıldığı belirtiliyor. Ivanka Trump'ın şirketi ve üreticisine, haksız rekabet suçlaması da yöneltiliyor.