Bacaksızlar

İngiltere’de sıcaktan bunalan erkek öğrenciler şort giydi. Okul yönetimi ise “Bu yönetmeliğe aykırı” dedi... İzin vermedi. Bunun üzerine öğrenciler derslere etekle girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2017 Güncelleme 24 Haziran 2017, 01:34
Bacaksızlar

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de 30 erkek öğrenci şort yasağını protesto etmek için etekle okula gitti. Exeter kentinde bulunan ISCA Academy isimli okuldaki erkek öğrenciler, sıcak havalarda pantolon yasağının gevşetilmesi için okul yönetimine başvurdu. Ancak okul müdürü Aimee Mitchell, erkeklerin şort giymesinin kıyafet yönetmeliğine aykırı olduğunu açıkladı. Mitchell, şort giymek isteyen öğrencilerine şaka yollu olarak "İsterseniz etek giyebilirsiniz" dedi. Ancak 30 öğrenci şakayı gerçek olarak algıladı. Etekleri giyinip, soluğu okulda aldı.

'KIL' KAPAN DA OLDU...
Müdür Mitchell ise geri adım atmadı. "Şort henüz kıyafet yönetmeliğimize girmiş değil. Böyle bir değişikliği, tüm öğrencilere ve ailelerine sormadan yapmak istemem. Ancak havalar böyle devam ederse değişikliği düşüneceğimin bilinmesini isterim" ifadesini kullandı. Protestocu öğrencilerden birinin annesi olan Claire Reeves, oğlu adına okula şort başvurusu yaptığını ama geri çevrildiğini anlattı. Ardından şu açıklamayı yaptı: "Oğlum ve arkadaşlarıyla hakları için girdikleri mücadeleden dolayı gurur duyuyorum. İnsanlar kadın erkek eşitliğinden bahsediyorlarsa bu durum, konu okul üniforması olduğunda da farklı olmamalı." Protestoya katılan bir öğrenci ise, 'bacakları çok kıllı olduğu gerekçesiyle' eteğin de kendisine yasaklandığını söyledi. Bu arada etek, farklı bir tartışmaya da yol açtı! Kız öğrenciler de erkeklerin etekli hallerine sert çıktı.