Panik 'at'ak

İngiltere art arda gelen terör olayları sonrası paniğe kapıldı. Ülkenin en prestijli at yarışı Royal Ascot müthiş güvelik önlemleri ile başladı. Yaklaşık 3 bin güvenlik görevlisinin bulunduğu yarışta renkli görüntüler ise yine ön plana çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2017 Güncelleme 21 Haziran 2017, 01:22
Panik ’at’ak

İÇİNDEKİLER

İngiltere 2017'de kabus gibi bir altı ay geçirdi. Tüm dünyayı sarmaya başlayan DEAŞ terörü Paris, Berlin, İstanbul, Stockholm gibi merkezlerden sonra Londra'yı hedef aldı. Westminster Köprüsü ve Parlamento'ya yapılan araçlı saldırı, Manchester'daki konser bombalanması, Londra Köprüsü'ndeki araçlı saldırı ve teröristlerin bıçakla insanların kafalarını kesmesi gibi korkunç olayların yaşandığı ülke, geçen hafta ise terör şüpheleri uyandıran Grenfell Yangını nedeniyle şok oldu. Yangında farklı kaynaklar yüzünden fazla kaybın olduğunu söyleyen Londra emniyeti, son olarak ölü sayısının 79 olduğunu açıkladı. Çoğunluğu Müslüman olan apartman sakinlerine hiçbir sosyal yardım verilmemesi sokaklarda protestoların başlamasına neden oldu. Önceki gece ise "Müslamanlara ölüm" diye haykıran bir adam bir kamyonla Finsbury Park Camii'nde çıkan teravih cemaatine saldırdı. Bir kişi hayatını kaybederken, saldırganı ölümden kurtaran yine cami cemaati oldu. Ülke üst üste gelen bu gerginliklerden kurtulamazken, önceki gün yapılan Kraliçe Elizabeth'in 91. doğumgünü kutlamaları da sönük geçti.

RENKLİ AMA GERGİN
İngiltere'nin yaşadığı gerginlik dün başlayan ülkenin en prestijli yarışı olarak bilinen Royal Ascot'a da yansıdı. Londra'nın hemen dışındaki Ascot Hipodromu'ndaki yarışlar için ülkenin ne ünlü yüzleri bir kez daha buluşurken, bu kez renkli kıyafetli konukların arasında sayısı 3 bini bulan otomatik silahlı güvenlik görevlileri de dikkat çekti. Kraliçe ve Kraliyet ailesinden birçok ismin de katıldığı yarışlarda, Hipodrom'a giden yollarda sıkı denetim yapılırken, alan çevresi de gün boyu köpekler tarafından arandı.



CHURCHİLL KAYBETTİ
Ascot'ta dört gün sürecek yarışların en önemlilerinden birinde 2016 ve 2017'nin en iddialı atlarından olan Churchill de boy gösterdi. 400 bin pound ödüllü St James Palace Koşusu'nun mutlak favorisi olan Churchill ancak 4. olabildi. Yarışı jokey James Doyle ile koşan Barney Roy, 1. olarak tamamladı. Dün başlayan yarışlar Cumartesi günkü koşularla son bulacak


Kraliçe II. Elizabeth 65 yıldır hiç aksatmadan Royal Ascot yarışlarını yerinde takip ediyor.

91 YAŞINDA AT SIRTINDA
Royal Ascot yarışlarına tahta çıktığı 1952'den beri hiç sektirmeden katılan ve bazı yarış ödüllerini bizzat kendisi takdim eden Kraliçe II. Elizabeth yine yarışlara katılacağını duyurdu. İki gün önce 91. doğum gününü kutlayan Kraliçe bununla da kalmadı. Sarayının at çiftliğine geçen II. Elizabeth Windsor Sarayı'nın bahçesinde at binerek vakit geçirdi.