İngiltere'de kaos! Uçuşlar yapılamıyor

İngiliz havayolu şirketi British Airways'in bilgisayar sistemlerinde dün yaşanan arıza nedeniyle yaşanan kaos giderilmeye çalışıyor. Ancak halen binlerce kişi havalimanlarında bekliyor

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 28 Mayıs 2017, 18:34
İngiltere’de kaos! Uçuşlar yapılamıyor

İÇİNDEKİLER

British Airways'den yapılan açıklamada bugün itibariyle uçuş programının tekrar normale döndürülmeye çalıştığı belirtildi. Ancak Heatrow Havalimanı yetkilileri bazı uçuşlardaki iptal ve rötarlarının devam ettiğini bildirdi.

İngiliz havayolu şirketi British Airways'in bilgisayar sistemlerine dün gerçekleştirilen siber saldırının ardından tüm seferleri iptal edilmişti. Binlerce yolcu Heatrow ve Gatwick havalimanlarında saatlerce beklemek zorunda kalırken, kuyruklar metrelerce uzamıştı. Havalimanlarındaki kuyrukların bugün de devam ettiği görülüyor.

Dün yaşanan kriz bugüne de yansıdı. British Airways açıklamasında Londra'daki Heatrow Havalimanı'ndaki hizmetlerinin büyük bölümünün normal seyrine dönürülmeye çalışıldığı belirtilirken, Heathrow yetkilileri rötar ve iptallerin devam edebileceği yönünde uyarıda bulundu.

BA açıklamasında, "Tüm bilgisayar sistemlerimizi düzeltmek için sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize verdiğimiz bu sıkıntıdan dolayı çok özür diliyoruz" denildi.

Heatrow Havalimanı tarafından yapılan açıklamada, "Dün uçuşları iptal olan yolcuların, başka uçuşa rezervasyon yaptırmamış olması durumunda bugün de havalimanına gelmelerine gerek yoktur" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan yolcuların havaalanına gelmeden önce British Airways'in sitesinden uçuşlarını kontrol etmeleri uyarısı yapıldı.

İngiliz Havayolu şirketi CEO'su Alex Cruz ise siber saldırıya ilişkin bir işaret olmadığını ifade ederek, güç kaynaklarında yaşanan bir sorunun bilgi teknolojisi sistemlerinin kapanmasına yol açmış olabileceğini dile getirdi.