OHAL’de susun!

Her fırsatta Türkiye’deki OHAL’i eleştiren Avrupa alarmda... Peş peşe terör saldırılarıyla sarsılan İngiltere’de 3 bin 800 asker sokağa iniyor. Fransa’da OHAL 6’ncı kez uzatılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2017 Güncelleme 25 Mayıs 2017, 01:40
OHAL’de susun!

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin Manchester kentindeki konser alanında meydana gelen patlamada 22 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı düzenleyen kişinin Libya kökenli Salman Ramadan Abedi (22) olduğu açıklandı. Abedi'nin saldırı öncesinde İngiliz istihbarat birimlerince bilinen isimlerden biri olduğu belirtildi. Öte yandan ülkedeki terör tehdidi ikinci bir saldırı endişesiyle 'en yüksek' seviyeye çıkarıldı. OHAL ilan edilmedi ama 3 bin 800 askerin sokağa ineceği açıklandı. Askerlerin kritik noktalarda görev alacağı belirtildi. Başkent Londra'da Mart ayında parlamento binası önünde otomobilini yayaların üzerine süren Khalid Masood 5 kişiyi ezmişti. Bu saldırıyı da DEAŞ üstlenmişti. İngiltere'nin yanı sıra Fransa'da da sular durulmadı. Ülkedeki olağanüstü hal uygulamasının 1 Kasım'a kadar uzatılabileceği açıklandı. 6'ncı kez OHAL'i uzatmayı planlayan Fransa, gelecek haftalarda yeni güvenlik önlemleri ve yasaları da hazırlayacak. Komşuda da durum pek iç açıcı değil. Hükümetin kemer sıkma politikasını protesto eden aralarında polislerin de bulunduğu yüzlerce kişi, Selanik ve Atina'yı savaş alanına çevirdi. Protestocularla polis arasında sert çatışmalar yaşandı.

BUCKİNGHAM'DA HAREKETLİ ANLAR
Londra'da Buckingham Sarayı'nın önünde Kraliçe Elizabeth'in bölgeden geçmesinden kısa bir süre önce bıçaklı bir adam yakalandı. Yaka paça gözaltına alınan siyahi gencin terör bağlantılı olmadığı açıklandı.



HAKAN DA TERÖR KURBANI
İngiltere'nin Manchester kentindeki konser sırasında yaşanan terör saldırısı sırasında hayatını kaybedenlerden birinin Türk olduğu ortaya çıktı. Hayatını kaybeden halkla ilişkiler uzmanı Martyn Hakan Hett'in (27) annesinin Türk olduğu belirlendi. Özellikle sosyal medya hesaplarında Türkiye bayrağı kullanan Hett'in annesinin isminin Figen olduğu ve İngiltere'de yaşadığı kaydedildi.



Saldırı ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin konserinin hemen ardından gerçekleşti. 22 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı.


Fransa'da üst üste yaşanan saldırıların ardından asker sokağa inmişti.


Selanik ve Atina'da protestocular polisle çatıştı. Sokaklar yine savaş alanına döndü.


İngiltere'de Terör tehdidi seviyesinin en yüksek seviyeye çıkarılmasıyla sokaklarda görev yapan polis kuvvetleri, askerlerle değiştirilecek.