Trump kalkanı

ABD Başkanı Donald Trump, ikinci ziyaretini İsrail’e yaptı. Kudüs’teki 5 yıldızlı bir otelin zırhlı odasında kalacağı açıklandı. Gaz saldırılarına bile dayanıklı olan odanın, dış cephesine roket geçirmeyen cam takıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2017 Güncelleme 23 Mayıs 2017, 00:00
Trump kalkanı

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurtdışı ziyaretini Suudi Arabistan'a yaptı. 100 milyar dolarlık silah antlaşması imzaladı. İkinci ziyaretini ise dün İsrail'e yaptı. Başkan Trump, için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kudüs'deki beş yıldızlı King David Oteli'ndeki zırhlı özel odada kalacağı açıklandı. Gaz saldırılarına karşı korunaklı olan odanın dışına roket geçirmeyen cam takıldı. Yetkililer, "Otel havaya uçsa bile bu odaya bir şey olmaz" ifadesini kullandı. Otel çevresinde ise 10 bin polisin görev yapacağı duyuruldu.

'BARIŞ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ'
Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra ise Trump, İsrail'e ayak bastı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu tarafından karşılandı. İki ülkenin marşları okunduktan sonra liderler konuşma yaptı. Arabistan'a düzenlediği ziyareti anımsatan Trump, "Bölge ülkelerinin barış içinde olduğu yeni bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışmalıyız. Ortadoğu'ya barış getirmek ve terörizmden kurtarmak için şansımız var" diye konuştu. Netanyahu ise, "Umarım bir gün İsrail Başbakanı da Tel Aviv'den Riyad'a uçabilir" yorumunu yaptı.




Trump, Ağlama Duvarı'nı ziyaret etti.


Donald Trump'ın konaklayacağı King David Oteli, 1946 yılında Siyonist militanların hedefi olmuş, düzenlenen bombalı saldırıda 91 kişi hayatını kaybetmişti.