İsyan yangını!

Venezuela’daki gösteriler 50. gününü geride bıraktı. 200 bin kişi başkent Caracas’ta toplandı. Ortalık savaş alanına dönerken bir eylemcinin vücudu yandı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2017 Güncelleme 22 Mayıs 2017, 01:23
İsyan yangını!

İÇİNDEKİLER

Venezuela ısındı! Sokaklar göstericilerle dolup taştı. Eylemlerin 50. gününde 200 bin kişi Başkent Caracas'ta toplandı. Sloganlar atıldı. Halk, polisle çatıştı. Öfkeli kalabalığın yürüyüşünü engellemek isteyen hükümet, tüm caddelerin giriş çıkışlarını kapattı. Metro seferleri de kaldırıldı. Protestocular köşeye sıkıştırıldı. Bunun üzerine taraflar arasında çatışma çıktı. Polisler biber gazı sıktı. Göstericiler ise kendi tasarladıkları gaz maskelerini taktı. Banka binalarına ve polis araçlarına Molotof kokteyli attı. Bu sırada bir gösterici gencin bedeni alevler arasında kaldı. Tüm vücudu yanmaya başladı. İlk müdahaleyi ise arkadaşları yaptı. Ağır yanıklarla hastaneye kaldırılan genç, tedavi altına alındı. Ancak göstericiler yılmadı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro aleyhine sloganlar atıldı. Yiyecek ekmek dahi bulumadıklarını haykıran halk, erken seçim için bir kez daha çağrı yaptı. Mahalif lider Henrique Caprilles de direnişe katıldı. Caprilles yaptığı konuşmada, "Bu 50 günde sürekli olarak Venezuela halkına katliam yapılmıştır. Bugün, 50. günde baskı altında Venezuela için daha fazla direniş ve mücadele var" ifadelerini kullandı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise protestolara katılan aşırı sağcı radikallerin suç çeteleriyle iş birliği içinde şiddeti körüklediğini açıkladı. Öte yandan Venezuela'daki hükümet karşıtı protestolarda 46 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi ise gözaltına alındı.


Polisle çatışan göstericiler, ortalığı ateşe verdi. Alevler arasında kalan bir eylemci ise hastanede tedavi edildi. Başkent Caracas'ta toplanan 200 bin kişi kortej oluşturdu. Sloganlar atarak hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu.