'Can'nes korkusu

Türkiye’nin terörle mücadelesini sonlandırmak isteyen Avrupa, kendi topraklarında sınır tanımadı. Cannes Film Festivali’nde şehirde şöhretlerden çok, tam donanımlı özel kuvvet askerleri vardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2017 Güncelleme 20 Mayıs 2017, 02:00
’Can’nes korkusu

İÇİNDEKİLER

Avrupa kendi topraklarında rahatça yaşamak için her yolu mübah gördü. Yıllardır her türlü teröre ev sahipliği yapan Avrupa ülkeleri, konu kendileri olunca terörle mücadelede sınır tanımadı. Avrupa'da son yıllarda artan terör olayları Paris, Londra, Berlin, Nice, Brüksel, Stockholm gibi güvenliği en yüksek olan şehirleri kana buladı. Terörün hedeflerinden bir diğeri de Türkiye oldu. FETÖ, DEAŞ, PKK ortak oldu. Türkiye'yi kana bulamak için elinden geleni yaptı. Türkiye teröristlere göz açtırmamak için art arda operasyonlar yaparken bu durumdan Avrupa rahatsızlık duydu. Türkiye'yi hukuk dışı uygulamalar yapmakla itham eden Avrupa, konu kendi topraklarında güvenliği sağlamak olunca hiçbir engel tanımadı.



400 BARİYER VE DİKENLİ ZİNCİR
70.'si düzenlenen Fransa'nın Cannes şehrindeki film festivali için dünyanın dört bir yanından şöhretler bu şehre akın etti. Fransa ise güvenliğin sağlanması için tam teçhizatlı özel birlik askerlerini sokağa indirdi. Şehrin her sokağında asker ve polis bulunurken, görev yapan güvenlik görevlisi sayısının 8 bini bulduğu belirtildi. Bunun dışında şehre 400 beton bariyer yerleştirildi. Bombalı saldırı ihtimaline karşı kritik yerlere 160 metre uzunluğunda dikenli zincir de konuldu. Denizde de sahil güvenlik botları 24 saat nöbete başladı. Bölgenin 550 güvenlik kamerası ile gözetlendiği belirtildi. Şehre festival için gelen şöhretlerden daha fazla güvenlik görevlisi gönderildiği ortaya çıktı.



AVRUPA TERÖRİST KAYNIYOR
Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu Terörle Mücadele Departmanı Başkanı Jean-Paul Laborde, Avrupa'nın terör alarmına geçmesi gerektiğini savundu. Laborde, Avrupa'dan DEAŞ'a savaşmak için yaklaşık 50 bin kişinin gittiğini söylerken, bunların yarısının ülkelerine geri döndüğünü belirtti. Laborde, dönüşlerin son 1 yılda yaklaşık yüzde 33 arttığını belirtirken hepsinin daha deneyimli ve her birinin saldırı için hazır olduğunu da söyledi.


70. Cannes Film Festivali için dünya çapında yıldızlar Fransa'ya geldi. Kırmızı halının gözdeleri arasında Malika Sherawat (solda), Eva Herzigova (ortada) ve Emily Ratajkowski (sağda) yer aldı.