Frankfurt’taki terörist değil mi!

Ulaştırma Bakanı Arslan, ABD ve İngiltere’nin ‘İstanbul’daki havalimanlarından terörist gelebilir’ saçmalığını bahane edip aldığı iPad yasağına tepki gösterdi: Ortadoğu’dan kalkan terörist Türkiye üzerinden uçarken ABD’ye zarar verebiliyor da Frankfurt üzerinden giden masum mu oluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2017 Güncelleme 26 Mart 2017, 01:53
Frankfurt’taki terörist değil mi!

İÇİNDEKİLER

Amerika ve İngiltere, 3. Havalimanı ile birlikte uçuşun merkezi olacak Türkiye'ye operasyon kararı aldı. İki ülke, cep telefonu dışındaki elektronik malzemelerin uçak kabininde taşınmasını yasaklamasının ardından havayolu şirketleri de harekete geçti. Amerika uçuşlarından yılda 1 milyar dolara yakın ciro yapan Türk Hava Yolları (THY), bu hatta yolcu kaybetmemek için uçak içi eğlence sistemlerinde "Bedava internet ve yolcuya tablet" gibi uygulamaları için gerekli adımları attı. Cep telefonundan büyük elektronik aletler uçak kapısına kadar yolcuyla birlikte taşınıp buradaki görevlilere teslim edilebileceği ifade edildi. THY'nin, bu şekilde topladığı cihazları uçuş boyunca "itinalı bir şekilde özel bagajlarla" taşıyacağına dikkat çekildi. THY'nin ardından Katar Airways, Etihad, Emirates gibi havayolu şirketleri de bu yönde adımlar attı. Financial Times ve Washington Post, bu kararın güvenlik endişesiyle ilgisi olmadığını yazdı. İki gazete de, Türkiye'nin havayolundaki gücünün önlenemez yükselişi nedeniyle bu kararın hayata geçirildiğini sütunlarına taşıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, ABD ve İngiltere'nin operasyonuyla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı: Ortadoğu'dan kalkan terörist Türkiye üzerinden uçarken Amerika'ya zarar verebiliyor da Frankfurt üzerinden uçarken zarar vermeyeceğini kim garanti edebilir? Kimse garanti edemez. Bunun yolu şu; Frankfurt'a da İstanbul'a da aynı güvenlik tedbirini uygulayacaksın. Kağıt üzerinde yapmayacaksın. Dünya, 'Türkiye'den global oyuncular çıktı. Biz bunlarla rekabet edemiyoruz artık. Onlardan daha iyi olmalıyız' demek yerine 'Onları nasıl baltalarız, engelleriz, çelme takarız?' Bunun peşinden koşuyor. Ne yazık ki dostlarımızın bir kısmı Türkiye'nin bu başarılı gidişatını engellemek adına gerek dışarıdan gerek içeriden maşalar kullanmaya başladılar. En önemli maşalar da terör örgütleri. Bir şeyi unutmasınlar. Kullandığınız o maşa bir süre sonra sizin elinizi yakar.

UYGULAMA BAŞLADI
ABD ve İngiltere, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerden yapılan direk seferlerde yolcuların beraberindeki cep telefonlarından büyük elektronik cihazları kabine alma yasağını uygulamaya başladı. THY'nin dün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan iki ülkedeki farklı şehirlere yapılan seferlerinde yasaklı elektronik cihazlar kabine kabul edilmedi. Bu nedenle İstanbul çıkışlı yolcuların bazıları cihazlarını bilet kontrol işlemlerini yaptırırken uçak altı bagajlarına koymayı tercih etti. İstanbul'u transit olarak kullanan yolcular ise elektronik cihazlarını uçuş sonunda almak üzere THY tarafından oluşturulan noktalardaki görevlilere bıraktı.