İngilterör

Ortadoğu’daki ateş “Üzerinde Güneş Batmayan” İngiltere’yi yaktı! Londra, terör saldırısıyla yıkıldı. DEAŞ kanlı eylemi üstlendiğini açıkladı. Saldırgan ise Khalid Masood adlı İngiliz vatandaşı çıktı. O terörist MI5 tarafından tutuklanıp serbest bırakılmıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2017 Güncelleme 24 Mart 2017, 01:49
İngilterör

İÇİNDEKİLER

İngiltere, Atlas Okyanusu ile Kuzey Denizi'nin birleştiği bir ada ülkesiydi. Ancak soğuk denizleri bırakıp Ortadoğu'nun sıcak coğrafyasında kendini gösterdi. İngilizler'in yakından ilgilendiği Ortadoğu'daki gerilim ise bu kez ülkeyi kalbinden yerle bir etti. Başkent Londra'da önceki gün kanlı bir saldırı düzenlendi. Bir terörist arazi aracıyla Londra'nın meşhur Westminster Köprüsü'nde yayaları ezerek geçti. İngiltere Parlamentosu'na yönelen terörist burada da bir polis memurunu bıçaklayarak katletti. 3 kişi hayatını kaybederken 29 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Teröristin ise İngiltere vatandaşı 52 yaşındaki Khalid Masood olduğu belirtildi. İngiliz gizli servisi MI5 tarafından da bir dönem takip edildi. Hatta tutuklanıp salıverildi. Teröristin Birmingham civarında yaşadığı öğrenildi. Bunun üzerine dün Birmingham'da çok sayıda adrese baskın düzenlendi. 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İngiliz basını ise saldırganı, "Yalnız Kurt" olarak gösterdi. Teröristin yaşadığı sanılan evin bulduğu bölge, İngiltere medyasında "ucuz ve gireni-çıkanı belli olmayan" bir mahalle olarak nitelendirildi. Operasyonlar sürerken başta Londra olmak üzere İngiltere genelinde teyakkuz durumuna geçildi. Her sokak başına polisler yerleştirildi. İngilizler ise olay yerine çiçekler bırakıp "Korkmuyoruz" mesajı verdi.



ÖLENLERDEN BİRİ ABD'Lİ
saldırı sonrası Westminster Köprüsü'nde tam anlamıyla bir can pazarı yaşandı. Köprüden geçen bir kadın, yerdeki yaralıya suni teneffüs yaptı. Bu arada ölenlerden birinin ABD'li turist Kurt Cochran olduğu açıklandı. Cochran'in eşinin de saldırıda ağır yaralandığı ve hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

BABASI KIBRIS TÜRKÜ
Londra'daki korkunç saldırının en korkunç karesi, bir otobüsün altında kalan kadındı... O görüntü hafızalara kazındı. Hayatını kaybeden kadın ise Kıbrıs Türkü çıktı. Söz konusu kadının London College'ta öğretmenlik yapan Kıbrıs asıllı Aysha Frade olduğu açıklandı. 43 yaşındaki iki çocuk annesi Frade'nın annesi İspanyol, babası Kıbrıslı'ydı... Talihsiz Frade, DLD College London'da İspanyolca öğretmenliği yapmaktaydı.



Kanlı eylemle ilgili en dikkat çeken ayrıntılardan biri de Thames Nehri'ne atlayarak saldırıdan kaçan kadındı. Olaydan canlı kurtulmayı başaran o kadının 29 yaşındaki Andreea Cristea olduğu ortaya çıktı.



Polis Keith Palmer'ı katleden DEAŞ'lı terörist, etkisiz hale getirildi. Palmer'ın ağabeyinin de 2002'de Bali'deki terör saldırısında öldüğü öğrenildi.



Londra'yı kana bulayan Khalid Masood, ölü ele geçirildi.



ŞİRİN DEHŞETİ ANLATTI
Londra'da yaşayan Şirin Baylan (23) adlı Türk, saldırı anını anlattı. İngiltere'de öğrenci olan Baylan, olay anında köprü üzerinde olduğunu açıkladı. Ardından da şu ifadeleri kullandı: "Önce sesleri duydum. İnsanlar koşuşturuyordu. Arabanın gelip duvara çarptığını gördüm. Trafik kazası olduğunu düşündüm. Bir terör saldırısı olduğu hiç aklıma gelmedi. Daha sonra sesler yükseldi. İnsanlar sokak aralarına doğru kaçışmaya başladı. Beş dakikada olay yeri polis ekipleriyle doldu. Londra'nın hep güvenli bir yer olduğunu düşünmüştüm. İlk defa böyle bir şey yaşadığım için çok korktum."