Panik Londra’da

İngiltere dün kabusu yaşadı. Londra’da bir saldırgan Westminster Köprüsü üzerinde yayaları ezerek ilerledi. Parlamento binasının bahçesine girip bir polisi bıçakladı. Ardından etkisiz hale getirildi. Olayda 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mart 2017 Güncelleme 23 Mart 2017, 01:00
Panik Londra’da

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan parlamento önünde silahlı saldırı gerçekleştirildi. İngiltere polisi, olayın terör saldırısı olarak değerlendirileceğini açıkladı. Saldırıda 4X4 bir aracın Westminster Köprüsü'ndeki yayaları ezerek parlamento binasına yöneldiği görgü tanıkları tarafından belirtildi. Araçtan silahla ateş açıldığı da iddia edildi. Parlamento yerleşkesinin duvarına bırakılan araç içinden çıkan saldırganın parlamentoya girdiği ifade edildi. Görgü tanıklarına göre parlamento yerleşkesi içerisinde bir polisin bıçaklandığı ifade edildi. Bıçaklı saldırganın polis tarafından vurulduğu ve saldırıda 2 kişi öldüğü, 12 kişinin de yaralandığı belirtildi.

PARLAMENTO KAPATILDI
Parlamento binası ve metro istasyonları giriş çıkışlara kapatılırken, parlamentoda tüm oturumların durdurulduğu bildirildi. Görgü tanıkları bir aracın köprü üzerindeki yayaları ezerek parlamento binasına doğru ilerlediğini söylerken, parlamento içinde bulunanlar polis kontrolünde boşaltıldı. Olay sonrasında Westminster Köprüsü ve parlamentoya çıkan yollar kapatıldı. Bölgeye helikopter ambulanslar gönderildi. Londra polisi, olay sırasında parlamentoda bulunan Başbakan Theresa May'in güvende olduğunu açıkladı. Bölgeden yayın yapan muhabirler Westminster Köprüsü'nde çok sayıda yaralı gördüğünü aktardı. İngiliz politikacı Grant Shapps, dört el silah sesi duyduğunu ve polisin milletvekillerinden başlarını kapatıp sürünmelerini istediğini söyledi.

​BRÜKSEL İLE AYNI TARİH
Londra saldırısı, geçen yıl Brüksel'deki saldırı ile aynı tarihte gerçekleşti. 22 Mart 2016 tarihinde Brüksel'de DEAŞ'ın üstlendiği terörist eylemde 33 kişi can vermişti.