‘Ölüyoruz’ mesajı

İtalya’da ünlü bir otel çığ altında kaldı. Felakette, 30 kişinin öldüğü iddia edildi. Çığ altında kalan bir çiftten, “Yardım edin! Soğuktan ölüyoruz” mesajı geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2017 Güncelleme 20 Ocak 2017, 00:00
‘Ölüyoruz’ mesajı

İÇİNDEKİLER

İtalya önceki günkü depremlerin ardından dün de Pescara'daki çığ felaketiyle sarsıldı... Pescara'nın Rigopiano mevkisinde bulunan Hotel Rigopiano Gran Sasso Resort'a hava koşulları ve sismik hareketlerinin tetiklemesiyle oluştuğu tahmin edilen çığ düştü. Yetkililer, ilk açıklamada sadece 3 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

YETKİLİLER UMUTSUZ
Ancak daha sonra, 30 kişinin kayıp olduğuna dikkat çekildi. Reuters haber ajansı, felakette çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Kayıp 30 kişiye ulaşılması için başlatılan çalışmalar sürerken, çığ altında kalan oteldeki bir turist çiftin, "Yardım edin! Soğuktan ölüyoruz" diye mesaj atarak, yardım çağrısında bulunduğu ortaya çıktı. Deprem bölgesindeki çetin kış koşulları ve kar yağışı, ekiplerin yardım ulaştırmasını güçleştirdi. Olaydan 14 saat sonra ilk yardım ekibinin bölgeye ulaştığı ve umutsuz oldukları belirtildi. İtalya, 1995'te Nepal'de meydana gelen, 42 kişinin öldüğü olaydan beri en büyük çığ felaketini yaşadı. Yine Nepal'deki çığ felaketlerinde 1996'da üç, 2014'te 16, 2015'te 18 kişi ölmüştü. Ocak 2016'da Fransa'da yaşanan çığ felaketinde ise altı kişi hayatını kaybetmişti.