Dağ gibi facia

Brezilya futbol takımına mezar olan uçak faciasının ardından haber bu kez Pakistan’dan geldi. 5’i mürettebat 47 kişiyit aşıyan yolcu uçağı dağa çakılıp alev alev yandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2016 Güncelleme 08 Aralık 2016, 00:00
Dağ gibi facia

İÇİNDEKİLER

Dünya peş peşe gelen uçak facialarıyla sarsıldı. Brezilya'nın önde gelen futbol takımlarından Chapecoense'nin oyuncularını taşıyan uçağın Kolombiya'da düşmesinin yankıları sürerken, bu kez bir uçak faciası haberi Pakistan'dan geldi.

POPSTAR DA İÇİNDEYDİ
Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait Çitralİslamabad seferini yapan yolcu uçağı Havelian bölgesi yakınlarında henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Pakistan Havacılık İdaresi'nden yapılan açıklamada, uçakta 9'u kadın ve 2'si çocuk olmak üzere 42 yolcu, 5 de mürettebat bulunduğu belirtildi. Yolcular arasında Pakistanlı eski pop şarkıcısı Cüneyd Cemşid ve ailesinin de olduğu kaydedildi. Yetkililer, uçağın yerel saatle dün 15.30'da ülkenin kuzeybatısındaki Çitral kentinden havalandığını ancak bir süre sonra uçağın kuleyle bağlantısının kesildiğini bildirdi. PIA'ya ait PK-661 sefer sayılı küçük yolcu uçağının, bölgedeki Karpal Köyü yakınlarındaki dağlık alana düştüğünü ifade eden yetkililer, çok sayıda ilkyardım ekibi, askeri helikopter ve birliklerin yardım amacıyla bölgeye sevk edildiği ifade etti.

KURTULMAK İMKANSIZ
Öte yandan, yabancı medya uçağın dağlık bir alanda alev alev yandığını gösteren görüntüler paylaştı. Hükümet görevlisi Taj Muhammad Khan da, bölgedeki tanıklardan aldıkları bilgiye göre yolcuların tanınmayacak şekilde yandığını ve uçaktan sağ kurtulmanın mucize olacağını söyledi.

DÜŞÜŞ NEDENİ BE LİRSİZ
Pakistan hükümet görevlisi Taj Muhammad Khan, 42 yolcu ve 5 mürettebatı taşıyan uçağın neden düştüğünün henüz belirlenemediğini söyledi.