Pizzansen

ABD’de Clinton çifti ve Obama’nın da dahil edildiği çocuk tacizi skandalının patlak verdiği Ping Pong Comet Pizza’ya silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının, iddiaları hafifleten ve pizzacıyı mağdur gösteren bir mizansen olduğu iddia edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2016 Güncelleme 06 Aralık 2016, 01:25
Pizzansen

İÇİNDEKİLER

ABD'de Hillary-Bill Clinton çifti ve Başkan Barack Obama'nın da adının karıştığı "Pizzagate skandalı" iddiaları dolayısıyla adı sıkça gündeme gelen Comet Ping Pong Pizza'ya giden bir kişi silahlı saldırıda bulundu. Washington Polis Departmanı Sözcüsü Aquita Brown, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, yerel saatle 15.00 sıralarında bir ihbar aldıklarını söyledi. Brown, olay esnasında kimsenin yaralanmadığını belirtti. Şüphelinin ABD'deki seçim öncesi gündeme gelen kanlı çocuk istismarı partileri iddialarına tepki göstermek için saldırı düzenlediği öğrenildi. Skandalın olmadığını ispatlamak için tüm iddiaları doğrudan yalanlayan ABD medyası, bu olayı manşetlerine taşıdı. Skandalı sosyal medyada paylaşanlar ise bu olayın, Comet Pizza'yı korumak, skandalı örtbas etmek ve pizzacıyı mağdur göstermek için hazırlanan bir mizansen olduğunu iddia etti.


Pizzacının sahibi Alefantis sosyal medya hesaplarında birçok çocuk istismarı fotoğrafları paylaşmıştı.

SAHİBİ ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORDU
Comet Pizza iddiaları Hillary Clinton'ın kampanya direktörü John Podesta'nın e-postalarının Wikileaks ile sızdırılmasıyla başlamıştı. İddialarda aralarında ABD Başkanı Barack Obama, Hillary Clinton ve seçim kampanyasını yürüten John Podesta'nın da dahil olduğu birçok Demokrat Partili isim küçük çocukların dahil edildiği pedofili partileri düzenlemekle ve çocukları kaçıran bir şebeke kurmakla suçlanıyordu. Maillerde Podesta'nın, Comet Pizza'nın sahibi James Alefantis'e şifreli mesajlar attığı belirtilmişti. Obama'nın da Chicago'daki bir etkinlik için Comet'e, 65 bin dolarlık fatura ödediği de maillere yansıdı. Alefantis geçen hafta çok sayıda ölüm tehditleri aldığını söylemişti.