First Lady kaçtı

New Yorklular, “Melania Trump, Washington’a taşınsın. Onun masraflarını biz ödemek istemiyoruz” dedi ve 130 bin imza topladı. Gösteriler başlayınca çiçeği burnunda First Lady, kenti terk etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2016 Güncelleme 06 Aralık 2016, 01:21
First Lady kaçtı

İÇİNDEKİLER

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump, kendisine karşı birçok operasyonu alt etti. Ancak yeni First Lady Melania Trump, ilk operasyonda evini terk etti. Melania, en küçük oğlu 10 yaşındaki Barron'ın okulunu bitirene kadar New York'taki Trump Towers'ta kalmak istediğini açıkladı. Ayrıca, Beyaz Saray'da kalmasının daha maliyetli olacağını ve Amerikan Hazinesi'ni düşündüğünü belirtti. Çünkü Obama'nın eşi Michelle Obama'nın ABD'ye yıllık masrafı 40 milyon doları aşmıştı. Ancak Melania Trump'ın New York'ta kalması halinde bu paranın New Yorklular'ın vergilerinden kesileceği ortaya çıktı.

BAŞKENTTE BİR OTELE YERLEŞTİ
İşte o andan itibaren ayaklanan New Yorklular, protesto gösterileri başlattı. Sosyal medyada sert eleştiriler yapan New Yorklular, 130 bin kişiden imza topladı ve Melania Trump'ın kenti terk etmesini istedi. Bu olay üzerine Melania, dün eşinin onayıyla Washington'da bir otele yerleşti. Zafer kazanan New Yorklular, bunu kentin birçok noktasında parti yaparak kutladı. Barron Trump'ın okul kaydının da, birkaç gün içinde Washington'a alınacağına dikkat çekildi.

VERGİ HAMLESİ
Donald Trump daha koltuğa oturmadan uluslararası ilişkilerde kriz yaratmakla eleştirilmeye başlandı. Trump, geçen hafta Tayvan Cumhurbaşkanı ile doğrudan telefonda görüşerek, 1979'da resmi ilişkiler kesildiğinden beri süregelen geleneği bozmuştu. Bu kez de attığı tweetlerle uluslararası piyasalarda dengeleri sarstı. Çin hükümeti ve para birimiyle ilgili attığı tweetler üç gündür yükselen yuanın sert bir şekilde düşmesine neden oldu. Trump attığı tweetlerde, "Çin para birimini devalüe etmenin (bizim şirkelerimizin rekabetini zorlaştırmanın), ülkelerine giden ürünlerimizden yüksek vergi almanın (ABD, Çin'e vergi uygulamıyor) veya Güney Çin Denizi'nde dev bir askeri kompleks inşa etmenin uygun olup olmadığını bize sordu mu? Hiç sanmıyorum!" dedi. Çin'in yılda ortalama 700 milyar dolarlık ihracaat yaptığı ABD'ye hiç vergi ödemediğine sinirlenen Trump'ın, "Bu kadar saçma bir şey olamaz. Vergi ödeyecekler. Ülkesini düşünmeyen ABD'li işadamları umrumda değil" dediği iddia edildi.