Adanalı dehşeti!

Amerika’da bir alışveriş merkezinde 5 kişiyi öldüren saldırganın kimliği şoke etti! Zanlı, Adanalı Arcan Çetin çıktı. Uyuşturucu ve alkol sorunu gencin sabıkası kabarık.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2016 Güncelleme 26 Eylül 2016, 02:02
Adanalı dehşeti!

İÇİNDEKİLER

Amerika, Washington eyaletine bağlı Burlington'daki Cascade Alışveriş Merkezi'neki silahlı saldırıyla sarsıldı. Korkunç olayda 4 kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı bir erkek ise hastanede can verdi. Polis, tüfekle ateş açan saldırganın peşine düştü. AVM'nin güvenlik kameralarından edindiği görüntü ve fotoğrafları kamuoyuyla paylaştı.


Tişörtünün içine sakladığı tüfeği çıkaran saldırgan etrafa ölüm yağdırdı. Çetin'in eski kız arkadaşının çalıştığı Macy's adlı kozmetik mağazasını hedef aldığı belirlendi.

PSİKOLOJİSİ BOZUK
Gelen ihbarlar sonucu silahlı saldırganın kimliği belirlendi. Görgü tanıklarının Latin asıllı olduğunu öne sürdüğü saldırganın, 20 yaşında Arcan Çetin adında bir Türk olduğu ortaya çıktı. Çetin olaydan bir gün sonra yakalandı. Adana doğumlu saldırganın annesi Hatice, David Marshall adında bir Amerikalı ile evlenince 2003 yılında ülkeye gittiği öğrenildi. Oak Harbor Lisesi'nden mezun olan saldırganın bir markette çalıştığı belirlendi. Çetin'in başta Call of Duty olmak üzere şiddet içeren bilgisayar oyunlarına karşı ilgi duyduğu ortaya çıktı. Saldırganın suç dosyası da kabarık... Yaşadığı 'Island County' bölgesi mahkeme kayıtlarına göre, 7 ayrı dava dosyası var. İddiaya göre alkol ve uyuşturucu sorunu olan 20 yaşındaki gencin ruhsal tedavi gördüğü kaydedildi. Çetin, 2014 yılının Aralık ayında üvey babası David Marshall'a şiddet suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Hakimin Arcan Çetin'e 'silaha temas etmemesi gerektiği yönünde' bir karar çıkarmak istediği ancak buna üvey babasının "Zor günler geçiriyor" diyerek engel olduğu öğrenildi. Polis, bugün hakim karşısına çıkacak gencin herhangi bir terör örgütüyle bağlantılı olmadığını bildirdi. Bu arada Arcan Çetin'in ağabeyinin de 2007 yılında Antalya'da bir cinayet olayına karıştığı belirlendi.



Arcan'ın yakalandığında 'zombi' gibi göründüğünü söyleyen yetkililer, birinci dereden cinayetle yargılanacağını belirtti.

Murat KAHRAMAN