ABD-PYD çocukları kullanıyor

Suriye'deki planlarını hayata geçirmek için PYD'yi, 'Ortadoğu'daki birlikleri' gibi kullanan ABD, kan donduran bir skandala da ortak oluyor. Terör örgütü, özellikle Arapların yoğun olarak yaşadığı mahalleleri basarak çocukları silah altına alıyor, ABD de savaş eğitimi vererek cepheye sürüyor, insanlık suçu işliyor.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 30 Ağustos 2016, 11:44
ABD-PYD çocukları kullanıyor

İÇİNDEKİLER

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Cerablus kentindeki DAEŞ'li teröristlerin Türkiye'ye yönelik saldırılarının artması ve bölgedeki diğer terör örgütlerinin hareketliliği Ankara'yı alarma geçirmiş, Fırat Kalkanı Operasonu için düğmeye basılmıştı.

ÖRGÜT BÜYÜK PANİĞE KAPILDI
Operasyon 6. gününe girerken hem terör örgütü DAEŞ'e hem de PYD'ye karşı büyük ilerleme kaydedildi. ki cepheden ilerleyen ÖSO şu ana kadar; Amerina, Ayn-El Bayda, Dabis, Balaban, Suraysat, Cebel Kussa, Kırk Mağara, Kırata, Aşağı Amerina, Ez Zahiriyah, Ayyaşe, Şeyh Yakup ve Kersanlı köylerinde kontrolü ele geçirdi. Afrin ve Cerablus hattı arasındaki mesafe 20 km'nin altına düşerken, iki cephenin birleşmesi için geri sayım başladı. Öte yandan Münbiç kent merkezine de 12 km'den az mesafe kaldı. Bazı yerlerde görülen terörist hareketliliğe de anında yanıt verildi. Bu kapsamda TSK'nın son olarak Suriye'nin kuzeyinde bulunan 15 hedefe 60 top atışı gerçekleştirdiği ifade edildi. Türk ordusuna ait tankı hedef alarak bir askeri şehit eden PYD'li teröristlere yönelik şiddetli operasyonlar düzenlenmiş, F-16'lar havadan, obüsler karadan terör örgütüne ait mevzileri bombardımana tutmuştu. İlk olarak Emerna Köyü'nde büyük darbe alan teröristler art arda toprak ve terörist kaybetmeye başlayınca paniğe kapıldı.

TERÖRİSTLER ÇOCUK AVINDA
Örgütün yönetim kadrosu, birçoğu yer altında bulunan gizli sığınaklara saklanarak kendilerini emniyete aldı. Öte yandan, kontrollerinde bulunan bölgelerde bulunan Arap nüfusunun yoğunlukla yaşadığı mahallelere baskın yaparak ailelerin 18 yaşından küçük çocuklarını kaçırdığı bilinen PYD'nin sözde asayiş unsurları, Afrin'de yeniden ortaya çıktı. Güneş'in haberine göre, Raco kasabasına girerek evleri tek tek arayan teröristler, reşit olup olmamasına bakmaksızın birçok genci gözaltına aldı. Çocuklarının kaçırılmasına tepki gösteren aileler, teröristlere mani olamadı. Kamyonet kasalarına bindirilerek sözde eğitim kamplarına götürülen çocukların, diğerleri gibi silah altına alınarak cepheye sürülecekleri öğrenildi.

AMERİKA TUTUŞTU
PKK'nın Suriye kolu PYD'ye alenen destek veren ABD, Türkiye'nin Suriye'deki ilerleyişi karşısında alarma geçti. Alelacele yapılan bir açıklamayla, PYD'nin vurulmaması istendi.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı sözcülerinden Peter Cook, Suriye'deki Türk ordusu destekli ÖSO kuvvetlerinin ilerleyişi ile ilgili bir açıklama yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait tankları hedef alarak bir askeri şehit eden terör örgütü PYD'nin Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında vurulması karşısında endişeli olduklarını belirtti. Suriye'yi kast ederek "Burası zaten kalabalık bir savaş bölgesi" diyen Cook büyük bir hataya düşerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile terör örgütü PYD'yi bir tutmaya çalıştı. "Bölgede bulunan tüm silahlı aktörlere çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını ve PYD'nin bir terör örgütü olduğunu görmezden gelerek "Acilen çatışmaların sonlanması için gerekli önlemler alınmalı ve taraflar savaş pozisyonundan çıkmalı" dedi.

PKK-PYD YANDAŞI KOMUTAN DEVREDE
Suriye'ye giderek PYD'nin sözde komutanı Redur Halil'den plaket alan Brett McGurk da, Pentagon'un terör örgütünü korumaya yönelik açıklamalarına destek çıktı. ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarından yaptığı alıntıları Twitter'da paylaştı. Türkiye'nin Cerablus'un güneyine düzenlediği hava operasyonları ve ÖSO ile terör örgütü PYD arasındaki çatışmaların ABD tarafından "kabul edilemez" ve "derin endişe kaynağı" olarak görüldüğünü belirten McGurk, "ABD bu faaliyetlere dahil değildir. ABD güçleri ile koordine değiller. Ve onları desteklemiyoruz" ifadesini kullandı. İnsan haklarından dem vuran Washington yönetiminin, Türkiye'ye karşı korumaya kalktığı PYD ile birlikte çocukları cepheye sürmesi konusunda nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

MÜNBİÇ'E YIĞINAK YAPIYORLAR
Türkiye tarafından verilen 48 saatlik 'çekilme mühleti'ne uymayan, Amerika'nın yaptığı tüm çağrılara rağmen Fırat'ın batısında ilerlemeye çalışan terör örgütü PYD, bölgeye yığınak yapmaya başladı. Ağır silah ve mühimmatların gönderildiği kent merkezinde dev bir cephanelik oluşturuldu. Son gelişme, 'PYD'nin Türkiye'ye aleni savaş ilanı' olarak nitelendirildi.