Avusturya’ya bayrak açtı

Gurbetçi genç, darbeyi protesto etmek için evine Türk bayrağı astı. Avusturya Hükümeti, “Ülkeyi terk et” mektubu yolladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 00:00
Avusturya’ya bayrak açtı

İÇİNDEKİLER

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan Soner Ş., Türkiye'deki kanlı darbe girişimi sonrası evinin balkonuna Türk bayrağı astı. Ancak 33 yaşındaki gurbetçinin komşusu tarafından fişlendiği ortaya çıktı. Önceki gece işten eve giden Soner Ş., posta kutusunda Avusturya Dışişleri'nden gönderilen bir mektupla karşılaştı. Söz konusu zarftan, Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz'un "Erdoğan taraftarları ülkeyi terk etmekte serbesttir" başlıklı haberin bulunduğu gazete sayfası çıktı. Şoka uğrayan Soner Ş., "İnsanların, siyasi parti ve ideoloji gözetmeksizin darbeye karşı, demokrasi için sokaklara inip, tankların önüne yatmalarını ve silahlara siper olduklarını görünce, ben de tepkimi balkonuma Türk bayrağı asarak göstermek istedim" diyerek duygularını anlattı.

MEDYASI DA İKİ YÜZLÜ
Avusturya Hükümeti'nin bu tavrına büyük öfke duyan Türk genci, şöyle devam etti: "Haksız yere hedef gösterilmiş biri olarak bunun peşini bırakmayız. Hukuki yollardan, haklarımızı arayacağız. Ayrıca benim ülkemde insanlar tanklar tarafından ezilmiş, sivil halka kurşunlar yağdırılmış ve yüzlerce kişi şehit olmuş. Fakat Avusturya medyası bunları görmezden geliyor ve sadece darbeci askerlere yer veriyor."

SORUN BÜYÜK
Viyana'da yaşayan Soner Ş., evinin balkonuna Ay-Yıldızlı bayrağını astı. Ancak faşist bir uygulama ile karşılaştı. Avusturya Hükümeti'nin kendisine gönderdiği mektup dolayısıyla büyük endişe yaşadığını anlattı. "Eğer bu mektup başka Türkler'e de gönderilmişse sorun büyük. Gurbetçiler olarak büyük baskı ile karşı karşıyayız" dedi.