Almanya'da terör saldırısı çok sayıda ölü ve yaralı var

Almanya'nın Münih kentindeki bir alışveriş merkezine terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Münih polisi, uzun namlulu silah taşıyan 3 saldırganın şehir genelinde arandığını söyledi

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2016, 22:49
Almanya’da terör saldırısı çok sayıda ölü ve yaralı var

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın Münih kentindeki bir alışveriş merkezinde etrafa ateş açıldı.

Alman basınında yer alan haberlerde Münih'in Moosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezinde silah seslerinin duyulduğu, bunun üzerine çok sayıda polisin olay yerine sevk edildiği bildirildi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Silahlı saldırıyla ilgili, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, uzun namlulu silah taşıdığından şüphelenilen üç saldırganın şehir genelinde arandığını, saldırının "terör eylemi olabileceğini" bildirdi.



Alman Haber Ajansına açıklama yapan Münih polisi can kaybı olup olmadığını açıklamazken saldırının "büyük bir olay gibi göründüğünü" belirtti.

Polis, halka alışveriş merkezi çevresinden ayrılmaları, evlerinden çıkmamaları ve meydanlardan uzak durmaları çağrısında bulundu.



Bölgede metro seferlerinin de durdurulduğu belirtildi. Gördü tanıklarına göre uzun namlulu silahı bulunan 3 saldırgan insanlara ve etrafa ateş ederek AVM'nin içine girdi.