Karpuz krizi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2016 Güncelleme 25 Haziran 2016, 00:56
Karpuz krizi

İÇİNDEKİLER

İyi karpuzu elle vurarak seçme geleneği, tartışma başlattı. İtalya'da bir market, karpuz tezgahına, "Lütfen karpuzları tıklatmaktan vazgeçin, size cevap veremezler" şeklinde uyarı yazısı astı. Bu uyarıyı, binlerce kilometre uzaklıktaki Çinliler üzerine alındı! Bu uyarıyla kendilerine ait olduğunu düşündükleri geleneklerinin hedef alındığını düşünen Çinliler, buna tepki olarak karpuz "tıklatırken" ya da "dinlerken" çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı. Karpuz tıklatma, dünyanın birçok yerinde en yaygın seçme yöntemi olarak biliniyor.

SAKIN KELEĞE GELMEYİN
Karpuzun en kırmızısını, en tatlısını seçmek kolay olmuyor. Uzmanlar ise iyi karpuz seçmenin püf noktalarını şu şekilde açıklıyor:

Karpuzu elinize alıp tartın. Ne kadar ağırsa o kadar iyidir.
● Elinizi karpuza bastırdığınızda esneme yaparsa asla almayın.
Karpuzun renklerine bakın. Bir ucu sarıysa karpuz yenmeye hazırdır.
● Üzerindeki beyaz ve yeşil çizgileri net olmalı.
Karpuz yamuk ve soluk olmamalı.
● Üzerine vurduğunuzda tok ses değil, daha sert hissi veren tiz ses gelmeli.
İki elinize alıp kuvvetlice sıktığınızda 'hart' diye bir ses duyarsanız hemen alın.