DAEŞ’ik saldırı!

DAEŞ, Rusya’nın Suriye’deki üssü olan T4’ü yerle bir etti! Ruslar yangın çıktığını söyledi. ABD ise görüntüleri servis ederek “Olay yangın değil patlama” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2016 Güncelleme 26 Mayıs 2016, 01:41
DAEŞ’ik saldırı!

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, DAEŞ'i bahane edip katil Esad'a destek verdi. Ancak DAEŞ'i değil Esad karşıtı muhalifleri vurdu. Rus ordusu bir süre sonra Suriye'den çekilmeye karar verdi. Bazı üslerin ise aktif olarak göreve devam edeceği belirtildi. İşte o üslerden olan Lazkiye'deki T4 Hava Üssü, DAEŞ'in hedefindeydi. DAEŞ tarafından 17 Mayıs'ta üsse düzenlenen saldırıda 4 adet M1 24 tipi helikopter ile 20 kadar kamyon yerle bir edildi. 'çok ciddi darbe aldılar...' DAEŞ'ten yapılan açıklamada üssün füzelerle vurulduğu belirtildi. Olayın görüntüleri ise ABD'li istihbarat şirketi Stratfor'dan geldi. O görüntüler üssün kullanılamaz hale geldiğini gösterdi. Ancak Ruslar, üslerine bir saldırı düzenlenmediğini iddia etti. Üste yangın çıktığını söyledi. Uydu görüntülerini değerlendiren Stratfor'un askeri analisti Sim Tack ise "Bu görüntüler bize ortada kaza sonucu yaşanan bir patlama olmadığını gösteriyor. Ruslar çok ciddi bir darbe almış" dedi. Öte yandan aralarında terör örgütü PYD'nin de bulunduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin "DAEŞ'in başkenti" olarak gösterilen Rakka'ya yönelik operasyonu dün de devam etti. Rakka'nın Ain Issa bölgesinin DAEŞ'ten temizlendiği belirtildi.




Lazkiye'deki T4 Hava Üssü, 14 Mayıs'ta ABD tarafından böyle görüntülendi. Aynı üs DAEŞ'in saldırısı sonucu 17 Mayıs'ta kullanılamaz hale geldi.