İddialar uçuyor!

Akdeniz’de düşen Mısır Havayolları’yla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Genç bir yolcunun annesine, ‘Düşüyoruz’ dediği belirtildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2016 Güncelleme 24 Mayıs 2016, 01:32
İddialar uçuyor!

İÇİNDEKİLER

Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağının pilotu ve hava trafik kontrolörleri arasındaki konuşmaya dair yeni iddialar ortaya atıldı. Pilot Said Şukeyir'in iniş izni istediği ancak o sırada irtibatın kesildiğine dikkat çekildi. Ancak olayla ilgili bir başka iddia, gündeme bomba gibi düştü.

PARÇALAR BULUNDU
Bir yolcunun, uçakta çıkan yangından sonra düşmeye başladıklarını annesine mesaj olarak yazdığı belirtildi. Fransız medyasında yer alan bu habere göre, Kahire'de yaşayan bir kadın Mısır İçişleri Bakanlığı'na başvurdu ve oğlunun kendisine attığı mesajı gösterdi. Mısırlı yetkililer, iddiayı araştırmaya başladıklarını belirtti. Mısır ordusu, Akdeniz'de, İskenderiye kentinin yaklaşık 295 kilometre açıklarında, yolcu uçağının enkaz parçalarının bulunduğunu duyurmuştu.

66 KİŞİ CAN VERDİ
Uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi olmak üzere 10 mürettebat bulunduğu, uçaktakilerden 30'unun Mısırlı, 15'inin Fransız, 2'sinin Iraklı, diğer 9'unun İngiliz, Belçikalı, Kuveytli, Suudi Arabistanlı, Sudanlı, Çadlı, Portekizli, Cezayirli ve Kanadalı olduğu açıklanmıştı.

MISIR'IN EN İYİ PİLOTU!
Pilot Şukeyir'in Mısır'ın en başarılı pilotlarından biri olduğu belirtildi. Uçağın düşmesini engellemek için yüzde 10 ihtimal bile olsaydı, pilot Şukeyir'in bunu başarabileceğine dikkat çekildi.