DAEŞ görünümlü aşk cinayeti

Londra’da yaşayan Nurten Taycur, eşi Ercan’ı aldattı. Sevgilisiyle yaşamak için 21 bin TL’ye kiralık katil tuttu. Cinayet yöntemini de tarif etti: Boğazını kesin. Üstüne DAEŞ yazın. Cesedi bana getirin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2016 Güncelleme 05 Mayıs 2016, 00:00
DAEŞ görünümlü aşk cinayeti

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Nurten Taycur (28), 2 yıl boyunca 16 yaşında evlendiği kocası Ercan Akan'ı aldattı. Sevgilisiyle birlikte yaşamak için taksici eşini öldürtmeye karar verdi. Bunun için de "John" adında bir Uber sürücüyle 5 bin sterlin'e (21 bin lira) anlaştı. Kiralık katil zannetiği kişinin sivil polis olduğundan habersiz olarak cinayetin nasıl işlenmesi gerektiğini anlattı: Kafamda bir plan var, biliyorsun etrafta IŞİD'le ilgili şeyler oluyor, arkadaşın bir spreyle arabanın tavanına ISIS (DAEŞ) yazabilir. Silah yerine bıçak kullanıp boğazını kesin. Bu sözler üzerine harekete geçen ekipler, kadını evinde sivil polis olan "John"a bin pound kapora verirken yakalandı. Londra Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadelerde korkunç detaylarda ulaştı. Buna göre; Taycur, taksi şoförü olan kocasının gece görevinde öldürülmesinin garantisini de istedi. Sözde kiralık katilin Akan'ın cansız bedeninin domuzlara yedirilmesi önerisine de karşı çıktı. Cesede ihtiyacı olduğunu, böylece Türkiye'de düzenlenecek cenaze töreninde ağlayarak mutsuz gibi görünebileceğini de paylaştı. Daha sonra kocasının fotoğrafını ve kullandığı aracın plakasını kiralık katile verdi. 4 gün sonra da cinayet emrini "Çok heyecanlandığını" belirterek verdi.



13 MAYIS'TA KARAR VERİLECEK
Suçunu kabul eden Nurten Taycur, 2 ay önce Türkiye'ye tatile gittiklerini ve kültürel nedenlerle boşanamayacağını anlatıp, kiralık katil planını bu yüzden yaptığını belirtti. Taycur hakkında kararın 13 Mayıs'ta verileceği açıklandı.