Terörvizyon

DAEŞ bu kez İsveç’e sızdı. Ülkeye 8 teröristin girdiği belirlendi. İstihbarat kaynakları DAEŞ üyelerinin 14 Mayıs’taki Eurovizyon finalini hedef alacaklarını açıkladı. İsveç alarma geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2016 Güncelleme 01 Mayıs 2016, 01:47
Terörvizyon

İÇİNDEKİLER

Fransa ve Belçika'da yaptıkları saldırılarla Avrupa'da korku salan terör örgütü DAEŞ bu kez İsveç'i gözüne kestirdi. İsveç güvenlik kaynakları ve Eurovizyon yetkilileri, son bir ay içinde ülkeye 8 DAEŞ üyesinin girdiğini ve Eurovizyon Şarkı Yarışması'nın hedef alınacağı bilgisini aldıklarını açıkladı.

ÜLKE KIRMIZI ALARMDA
Irak Dışişleri'nden gelen bilgilere göre bu ülkeden hareket eden 8 DAEŞ teröristinin İsveç'e giriş yaptığı belirlenirken DAEŞ'lilerin başkent Stockholm'u hedef alacağı bilgisine ulaşıldı. İstihbarat kaynakları Stockholm'de Paris ve Brüksel'de olduğu gibi sokakta kanlı eylem planlandığı bilgisine ulaştıklarını teyit ederken örgütün 14 Mayıs'ta finali yapılacak olan Eurovizyon Şarkı Yarışması'nı hedef alacaklarını da belirtti. Bu bilgi üzerine Stockholm'de tüm terör alarm seviyesi yükseltilirken yarışmanın yapılacağı Globen Arena'nın güvenlik önemleri de yükseltildi. Binaya fazladan giriş çıkış bariyer ve turnikeleri konulurken hem bina içi hem bina dışı güvenlik kameraları sayısı da artırıldı. Güvenlik kaynakları gerekli tedbirleri aldıklarını ve yarışmaya katılacakların ve izlemeye geleceklerin rahat olabileceğini belirtti.

DAEŞ'İN YUVASI İSVEÇ
İsveç İstihbarat Servisi, İsveç'ten bugüne kadar 300 kişinin ülkeyi terk ederek DAEŞ'e katıldığı belirtilirken bu kişilerin birçoğunun tekrardan ülkeye döndüğü ve eylem hazırlığı içinde olduğu da kaydedildi. İsveç'in en büyük ikinci kenti olan Göteborg ise DAEŞ'in Avrupa'daki başkentlerinden biri olarak anılıyor. Bu arada Türkiye'nin katılmadığı ancak Türk sanatçı Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun San Marino adına yarışacağı Eurovizyon 2016, 10-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.