Terör örgütü liderinin söylediğine bak!

PYD Eş Başkanı Salih Müslim YPG güçlerinin geçen hafta ele geçirdikleri Azez yakınlarındaki Minnak Hava Üssü'nü boşaltmayacağını söyledi.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 14 Şubat 2016, 19:03
Terör örgütü liderinin söylediğine bak!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerini bombalaması sonrası PYD Eş Başkanı Salih Müslüm'den bir açıklama geldi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, YPG güçlerinin Azez yakınlarında ele geçirdiği Minnak Hava Üssü'nü boşaltmayacağını söyledi.

Müslüm, YPG güçlerinin ele geçirmeden önce hava üssünün El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi'nin kontrolünde olduğunu da iddia etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün de Suriye'deki YPG güçlerinin bulunduğu bölgeye, Kilis sınırında konuşlu birliklerinden top atışı yaptı.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TSK'nın YPG mevzilerini vurmasına ilişin yaptığı açıklamada, "YPG'nin ve arkasındaki güçlerin de Türkiye'nin bu konudaki tutumunu bilmesi lazım. YPG, derhal Azzaz ve çevresinden uzaklaşacak, Azzaz'ın yakınına dahi yaklaşmayacak. Koridorunu tekrar kırma çalışmalarında bulunmayacak. Minnak Havaalanı'nı Türkiye'ye karşı veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak. Bu havaalanını da boşaltacak " demişti.