Çipras'ı tehdit ettiler

AB, mültecilerin çıkışını engellemeyen Yunanistan'a tepki gösterdi. Başbakan Çipras'ı eleştiren AB, para musluklarının kesileceğini açıkladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2016 Güncelleme 14 Şubat 2016, 02:10
Çipras’ı tehdit ettiler

İÇİNDEKİLER

Avrupa Birliği, göçmen ve mülteci akını konusunda üzerine düşeni yapmadığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefinde olan ve sınır kontrolü konusundaki yükümlülüklerini ciddi şekilde ihmal ettiği tespit edilen Yunanistan'a durumu düzeltmesi için üç ay süre tanıdı.

İLK SİNYAL GELDİ

AB Komisyonu geçen ay sonunda yayımladığı bir değerlendirme raporunda Yunanistan'ın ek önlemleri devreye sokmak zorunda kalacağının ilk sinyalini vermişti. AB ülkeleri de Komisyon'un raporu doğrultusunda hareket ederek Yunanistan'ın önlem almasını talep etti. Alınan karar Yunanistan açısından ültimatom niteliği taşırken, Başbakan Çipras'a da uyarılar vardı. Çipras'ın ülkedeki birçok konuya hakim olamadığı belirtilirken, mültecilerin Yunanistan'dan diğer Avrupa ülkelerine geçmesi halinde para yardımının da kesileceği ima edildi. Yunanistan'ın üç ay içinde gerekli adımları atmaması halinde Schengen üyeliğinin de 2 yıl askıya alınacağı açıklandı.

KARŞILIK VERECEK
Yunanistan Başbakanı Çipras'ın mülteciler konusundaki eleştirilere çok sinirlendiği ve önümüzdeki günlerde sert bir bildiriyle cevap vereceği iddia edildi.