Putin çocuk gibi

Vladimir Putin'in, uçak krizinden sonra 'çocukça' misillemelerine bir yenisini daha ekledi... Putin, Paris'te başlayan İklim Değişikliği Zirvesi'nde 150 liderin bulunduğu aile fotoğrafına girmedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2015 Güncelleme 01 Aralık 2015, 01:55
Putin çocuk gibi

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çocuk gibi sızlanmaya devam etti. Başta NATO üyesi ülkeler olmak üzere tüm AB ülkeleri ve ABD, sınırımızı defalarca ihlal eden Rus jetinin düşürülmesinde Türkiye'nin yanında yer aldı, Putin'i eleştirdi. Türkiye'nin Gürcistan veya Ukrayna olmadığını iyi bilen Putin askeri bir seçeneği de hiç aklına getirmedi. Ardından 'Türk işçi çalıştırmayın', 'futbolcularını oynatmayın', 'Türk öğrencileri kovun', 'domates kamyonlarını kapıda bekletin', 'gemileri limana sokmayın', 'Antalya'ya turist gitmesin', 'Çiçekleri geri gönderin' ve 'Türkiye'ye vize uygulayın' gibi yaptırımları hayata geçirme kararı aldı. Ancak başta vizeler olmak üzere, Türk öğrenciler ve sebzeler konusunda geri adım attı. Çünkü asıl kaybedenin Rusya olacağını gören Putin, Paris'te 'Küstüm Şov'a benzer bir uygulamaya imza attı. Putin, Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi'nde çekilen aile fotoğrafına girmedi. 150 liderin bulunduğu fotoğrafa girmeyerek, 'trip' atan Putin sosyal medyada alaya alındı:

Putin, ergenler gibi davranıyor. Rusya'yı çok büyütmüşler çok.
Elinden misketleri alınan çocuk gibisin be Putin.
Koçum Putin. Bizi Ukrayna ile karıştırmaman iyi oldu.
Şam Şeytanı yüzünden düştüğün durumlara bak Putin.
Putin, 1 haftadır uçakların sınırımızı ihlal etmiyor, neden?

Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı, "Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiğini ve pilotun uyarıldığını tespit ettik" dedi.