Ajanlar tehdit etti

Alman BND ajanları, 8'i Türk toplam 10 kişiyi öldüren NSU'nun baş sorumlusu Beate Zschape'nin konuşmasını engellemek için hapishaneye gitti. Derin devletin tehdidi karşısında katil kadın, sessiz kalmaya karar verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2015 Güncelleme 01 Aralık 2015, 01:46
Ajanlar tehdit etti

İÇİNDEKİLER

Almanya'da 8'i Türk, 10 kişi (2000-2007 yılları arasında) katledildi. Katliamı, Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün (NSU) yaptığı belirlendi. Örgüt en ünlü üyesi Beate Zschape, saldırının baş sorumlusu olarak tutuklandı. 240'ı aşan duruşmada tek bir söz etmeyen Zschape, konuşmaya karar verdi. 2 duruşma da "Zschape konuşmasın" diye ertelendi. 8 Aralık tarihindeki duruşmada NSU'ya cinayetler için yardım eden BND ajanlarını açıklamayacağı iddia edilen Zschape'yi durdurmak için harekete geçildi. Katil Zschape'nin 3 avukatı Anja Sturm, Wolfgang Stahl ve Wolfgang Heer davadan çekilmek istediğini açıkladı. Bu sayede davanın ileri bir tarihe ertelenmesini uman Alman derin devleti, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin, "Hayır avukatlar görevini yapacak" açıklamasıyla şok yaşadı.

DURUŞMA 8 ARALIK'TA
Daha sonra Beate Zschape'nin Münih'e nakledilmeden önce tutuklu bulunduğu Köln-Ossendorf Cezaevi'ndeki bazı mahkumların, Zschape'den davacı olması sağlandı. BND ajanlarının da hapishanede ziyaret ettiği Zschape'yi tehdit etti. İddialara göre ajanlar, "Eğer konuşursan, bedelini ağır ödersin" dedi. Katil kadının da tehditler üzerine paniğe kapıldığı ve özellikle ailesini korumak için 8 Aralık'taki duruşmada konuşmayacağı iddia edildi.

TANIKLAR ÖLDÜRÜLDÜ
Eylül 2013'te aracında yanarak ölen Florian H.'nin, o gün NSU tarafından öldürülen polis memuru Michelle Kiesewetter cinayetini araştıran "Umfeld" adlı özel birime gideceği ortaya çıktı. Nisan 2014'te NSU üyeleri hakkında polise muhbirlik yapan Thomas R. de evinde ölü bulundu. Ölüm nedeni 'gizli şeker' olarak açıklandı. Ancak ailesinin otopsi isteği reddedildi. Tanıkların öldürülmesinde de BND'nin etkili olduğu öne sürüldü. Alman medyası, bu haberleri sıradan bir cinayet gibi gösterdi.

MAHKUMLARDAN DAVA
Zschape'nin 'konuşacağım' açıklamasından sonra büyük panik yaşayan Alman derin devleti. harekete geçti. Katil kadının hapishane arkadaşlarının dava açmasını sağlayan derin devlet, ikinci aşamaya geçti. Zschape'nin bazı gizli görüntülerinin de yakında kamuoyuna sızdırılacağı ifade edildi.