TC Ukrayna

Türkiye, sınır ihlali yapan Rus uçağına dersini verdi. Rusya'nın iç savaşa sürüklediği Ukrayna ise sevinçten delirdi! Kiev, jeti düşüren Türk pilotu, kahramanlık nişanıyla ödüllendirmek istedi. Ülkedeki herkes Türk bayrağı almak için yarışa girdi. Türk Hava Kuvvetleri videoları ise keyifle izlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2015 Güncelleme 27 Kasım 2015, 02:20
TC Ukrayna

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin sınır ihlali yaptığı için Rus uçağını vurması, Rusya'nın iç savaş çıkarttığı Ukrayna'yı sevindirdi! Kiev'de yaşayan Rusya karşıtları, Türkler'e övgüler dizdi. Ülkede Türk Hava Kuvvetleri'nin videoları paylaşım rekorları kırarken, Rusya uçağını düşüren Türk pilota kahramanlık nişanı verilmesi için harekete geçildi. Diktatör Esed ile işbirliği yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, terör örgütü DAEŞ'i vurma bahanesiyle Suriye'ye girdi. Ancak bölgedeki teröristleri değil, Türkmenler'i ve muhalifleri hedef seçti. Rus uçakları ise Türkiye sınırını ihlal ederek tacizlere devam etti. Son olarak sınır ihlali yapan ve uyarıları dikkate almayan Rus uçağının Türkiye tarafından vurulması tansiyonu yükseltti. Dünya, Rusya'ya tepki gösterdi. En büyük tepki ise ayrılıkçıları destekleyen Rusya'nın iç savaşa sürüklediği Ukrayna'dan geldi. Ukraynalı gönüllü aktivistler, Rus savaş uçağını düşüren Türk pilota, "Ukrayna milli kahramanı nişanı" vermek istedi. Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Tatar Yetkilisi, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukraynalı aktivistlerin kendisine telefon açtığını ve söz konusu nişanın Türk pilotuna ulaştırılması konusunda yardım istediklerini bildirdi.



Ukrayna, sınır ihlali yaptığı için Rus uçağını vuran Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Kiev'de Rus uçağını düşüren Türk pilota "kahramanlık nişanı" verilmesi için kollar sıvandı. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait görüntüler ise paylaşım rekorları kırdı.

TÜRK ORDUSU KLİBİNE İLGİ
Rusya uçağının düşürülmesinin ardından Ukrayna'da Türk payrağı satışlarının arttığı kaydedildi. Havada tarih yazan Türk pilotların videolarının ise izlenme rekorları kırdığı belirtildi. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizine farklı bir boyut kazandıran Ukrayna, "kahraman" ilan edilen Türk pilotlar için bir video hazırlamayı da ihmal etmedi. Ukrayna ordusuna kaynak toplayan People's Project.com'un, Türk Hava Kuvvetleri için hazırladığı videonun, ülkede izlenme rekorları kırdığı tespit edildi.